Τοξοβολία – EYCH 2016: Εκπληκτικός Αερικός με νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Boυκουρέστι, Ρουμανία-– Τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ μέσα σε τρεις μήνες. Δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (ΚΧ) Νέων στην Άγκυρα. Στην 10η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο στην Αττάλεια, έχοντας διαλύσει για μία ακόμη φορά το πανελλήνιο ρεκόρ. Που θα φτάσει τελικά ο Χρήστος Αερικός;

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων (ΑΧ) που διεξάγεται στο Βουκουρέστι, ελπίζουμε πολύ ψηλά. Ο Χρήστος Αερικός μας έδωσε, στον αγώνα κατάταξης της Τρίτης, μια μικρή γεύση από τι θα ακολουθήσει. Σταθερό χέρι, σταθερή ανάσα και τα βέλη να καρφώνονται στο 10 60 φορές πετυχαίνοντας και 30 κεντρικά 10άρια!

Πίσω από τον Αερικό ένας παλιός γνώριμος του Έλληνα τοξοβόλου. Ο «χρυσός» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Άγκυρας (ΚΧ), Viktor Orosz. Οι δυο τους αναμφίβολα είναι και τα δύο μεγάλα φαβορί για τον τελικό. Ο Ούγγρος είχε επίδοση 707/720, αλλά με δέκα κεντρικά 10άρια λιγότερα, ενώ στην τρίτη θέση του αγώνα κατάταξης βρέθηκε ο Γερμανός Leon Hollas με επίδοση 698/720.

Ο Αερικός, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες συμπλήρωσε τα 20α γενέθλια, θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο των νοκ-άουτ τον Ουκρανό Yurii Chornolis, ο οποίος, πριν από λίγο επικράτησε του Γερμανού Tobias Benz με 141-136.

Σε περίπτωση που ο Αερικός επικρατήσει του Ουκρανού, τότε θα αντιμετωπίσει τον νικητή από την αναμέτρηση Hampus Borgstrom (Σουηδία) – Timo Bega (Λουξεμβούργο) με έπαθλο το εισιτήριο για τα προημιτελικά.