Τοξοβολία – European GP#1: «Χρυσός» ο Αερικός, «ασημένιο» το ομαδικό

Σόφια, Βουλγαρία— Ήταν μια εκπληκτική εβδομάδα για την ελληνική τοξοβολία. Υπεύθυνοι γι’ αυτό ήταν κυρίως οι Χρήστος Αερικός, Σταύρος Κουμερτάς και Θανάσης Κωστόπουλος, Κυριάκος Κροαζιέ, αλλά και όλα τα υπόλοιπα παιδιά της ελληνικής αποστολής που έδωσαν τα πάντα στο Ευρωπαϊκό κύπελλο της Σόφιας χαρίζοντας στη χώρα μας δύο μετάλλια.

Το πρώτο ήταν ασημένιο. Νωρίς χθες το πρωί, Αερικός, Κουμερτάς και Κωστόπουλος τα…έβαλαν στον τελικό του ομαδικό στο σύνθετο τόξο, με τους Ιταλούς Michele Nencioni, Federico Pagnoni και Sergio Pagni.

Οι Έλληνες τοξοβόλοι πάλεψαν για να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο δεν κατάφεραν να «λυγίσουν» τους Ιταλούς, οι οποίοι επικράτησαν με 233-229 ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Ο,τι όμως δεν κατάφερε το ομαδικό, το έκανε ο Χρήστος Αερικός στον τελικό του ατομικού απέναντι στον τοξοβόλο από το Λουξεμβούργο, Gilles Seywert. Σταθερός, χέρι από…playstation και απόλυτη αυτοπεποίθηση.

Δεν θα το έχανε με τίποτα. Έτσι κι έγινε. Ο Χρήστος Αερικός δεν είχε κανένα πρόβλημα επικρατώντας με 147-142 κατακτώντας παράλληλα το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Seywert και στην τρίτη τον μεγάλο του αντίπαλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων στην Άγκυρα, Viktor Orosz, ο οποίος στο μικρό τελικό επικράτησε του Hampus Borgstrom με 144-140 κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Στη γενική βαθμολογία την 8η θέση κατέκτησε ο Θανάσης Κωστόπουλος, ο οποίος έφτασε μια ανάσα, από τα ημιτελικά, ενώ στην 17η βρέθηκαν οι εξαιρετικοί Σταύρος Κουμερτάς και Κυριάκος Κροαζιέ.

Στην κατηγορία των γυναικών στο σύνθετο τόξο, το χρυσό μετάλλιο πήγε στο μεγάλο φαβορί την Δανή Sarah Holst Sonnichsen, η οποία κέρδισε στον τελικό την Πολωνή Katarzyna Szalanska, ενώ το χάλκινο πήγε στην Ιταλίδα Laura Longo.

Από ελληνικής πλευράς στην 9αδα βρέθηκαν Κατερίνα Χρονοπούλου και Νατάσα Τσακίρη, ενώ στις «17» πλασαρίστηκε η Πολυμνία Τζανόγλου.