Τοξοβολία – European GP#1: Ακόμη ένας τελικός για τους Έλληνες τοξοβόλους στη Σόφια

Σόφια, Βουλγαρία— Η…τρέλα συνεχίζεται στη Σόφια, καθώς μετά από τη μεγάλη πρόκριση του Χρήστου Αερικού στο ατομικό του σύνθετου τόξου, ήρθε ακόμα μια μεγάλη επιτυχία, αυτή τη φορά στο ομαδικό.

Χρήστος Αερικός, Σταύρος Κουμερτάς και Θανάσης Κωστόπουλος, κατάφεραν να περάσουν στον τελικό και αύριο (Σάββατο 16.04) θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο κόντρα στους δυνατούς Ιταλούς Michele Nencioni, Federico Pagnoni και Sergio Pagni.

Η ελληνική ομάδα, η οποία κατέλαβε την τρίτη θέση στον αγώνα κατάταξης (2070), αντιμετώπισε στον πρώτο νοκ-άουτ αγώνα την οικοδέσποινα Βουλγαρία, όπου και επικράτησε με 221-218.

Στον ημιτελικό Αερικός, Κουμερτάς και Κωστόπουλος δεν είχαν καμία διάθεση να χάσουν από τους Τούρκους (Evren Cagiran, Samet Can Yakali, Emre Comez) και με ένα εμφατικό 206-197 πέρασαν στον τελικό της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Τουρκία επικράτησε στο μικρό τελικό της Σουηδίας με 212-206 κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Η Ιταλία, η οποία πέρασε bye, από τα προημιτελικά, αντιμετώπισε στον ημιτελικό τη Σουηδία, την οποία και κέρδισε εύκολα με 210-196.

Στην κατηγορία των γυναικών στο ομαδικό, Νατάσα Τσακίρη, Κατερίνα Χρονοπούλου και Πολυμνία Τζανόγλου πάλεψαν κόντρα στη Βουλγαρία, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στην πρόκριση γνωρίζοντας την ήττα με 185-177.

Εκτός συνέχειας έμεινε και η ομάδα του μικτού με το δίδυμο Αερικός/Τσακίρη να χάνει στις λεπτομέρειες από το ζευγάρι από τη Σερβία Stefan Zickic/Marija Ljubinkovic με 134-131.

Αύριο, Σάββατο (09:50-10:10) θα διεξαχθεί ο τελικός του ομαδικού, ενώ στις 11:30 ο Χρήστος Αερικός θα αγωνιστεί στον τελικό του ατομικού με την ελληνική τοξοβολία να διεκδικεί δύο χρυσά μετάλλια.