Τοξοβολία – European GP #1: Είναι τρελός ο Αερικός…

Σόφια, Βουλγαρία— Πραγματικά ο Χρήστος Αερικός είναι τρελός! Λίγες ημέρες μετά τη βελτίωση του δικού του Πανελλήνιου ρεκόρ στο σύνθετο τόξο με 700/720, το βελτίωσε ακόμη περισσότερο με επίδοση 705/720 στο Ευρωπαϊκό κύπελλο που διεξάγεται στη Σόφια.

Ο Έλληνας τοξοβόλος πήρε την τρίτη θέση στον αγώνα κατάταξης, ενώ θα μπορούσε και τη δεύτερη, καθώς ισοβάθμησε με τον Ιταλό Federico Pagnoni, ο οποίος είχε την ίδια επίδοση, αλλά πέντε περισσότερα κεντρικά 10άρια (25-20).

Αύριο ο Αερικός θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο των νοκ-αουτ τον νικητή της αναμέτρησης Orn Gudjonsson (Ισλανδία) – Martin Matev (Βουλγαρία) με στόχο την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Ελληνικός «εμφύλιος»

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Σταύρος Κουμερτάς, ο οποίος το περασμένο Σάββατο είχε κάνει επίσης Πανελλήνιο ρεκόρ (700/720). Στον αγώνα κατάταξης ο Κουμερτάς κατέλαβε την 12η θέση με επίδοση 688/720.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε bye από τον πρώτο γύρο των νοκ-άουτ κάτι που σημαίνει ότι στον δεύτερο θα αντιμετωπίσει τον Θανάση Κωστόπουλο, ο οποίος πλασαρίστηκε στην 21η θέση με 677/720 και πέρασε επίσης bye από τον πρώτο γύρο.

Η τέταρτη ελληνική συμμετοχή, ο Κυριάκος Κροαζιέ, κατέλαβε την 28η θέση στον αγώνα κατάταξης με επίδοση 669/720 και στα νοκ-άουτ θα αντιμετωπίσει τον Βούλγαρο Dimitar Sirakov.

Στην κατηγορία των γυναικών η Κατερίνα Τσακίρη με 658/720 πήρε την 13η θέση στον αγώνα κατάταξης και πλέον θα αντιμετωπίσει στα νοκ-άουτ την Βουλγάρα Dilyana Antonova.

Στην 17η θέση βρέθηκε η Κατερίνα Χρονοπούλου (658/720), η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη στα νοκ-άουτ με την Σέρβα Marija Ljubinkovic. Σε περίπτωση πρόκρισης η αποστολή της Ελληνίδας τοξοβόλου θα είναι δύσκολη, καθώς θα βρει μπροστά της τη Δανή Sarah Holst Sonnichsen, η οποία έκανε την καλύτερη επίδοση στον σημερινό αγώνα κατάταξης με 698/720.

Η τρίτης της παρέας, η Πολυμνία Τζανόγλου βρέθηκε στην 21η θέση στον αγώνα κατάταξης με 636/720 και θα βρει μπροστά της, στα νοκ-άουτ, την Ιταλίδα Viviana Spano.