Τοξοβολία – Archery WC #3: Πέρασε στους «32» ο Αερικός

Αττάλεια, Τουρκία– Οι εξαιρετικές εμφανίσεις συνεχίστηκαν και σήμερα από τον Χρήστο Αερικό, ο οποίος μετά από το νέο πανελλήνιο ρεκόρ στον αγώνα κατάταξης, σήμερα ξεπέρασε και το εμπόδιο του Ιρανού Majid Gheidi επικρατώντας με 144-142.

Ο Αερικός είχε τέσσερα 10αρια και έξι κεντρικά 10άρια, τα οποία ήταν καθοριστικά για τη νίκη του Έλληνα τοξοβόλου, απέναντι σε έναν σταθερό και επικίνδυνο αντίπαλο.

Το πρώτο ελληνικό βέλος καρφώθηκε στο 9 την ίδια ώρα που ο Gheidi έφερνε το πρώτο κεντρικό 10άρι της αναμέτρησης. Η απάντηση όμως ήταν άμεση από τον Αερικό. Ένα 9άρι κι ένα κεντρικό 10άρι ήταν αρκετά για να του δώσουν το προβάδισμα με 29-27.

Το δεύτερο σετ ήταν και το καλύτερο για το «φαινόμενο». Δύο 10άρια κι ένα κεντρικό 10άρι με τον Cheidi να σημαδεύει διαδοχικά ένα κεντρικό 10άρι, ένα 10άρι κι ένα 9άρι με τον Αερικό να παίρνει πλέον προβάδισμα με 59-56.

Στο επόμενο σετ ο Ιρανός ξεκίνησε καλύτερα με ένα κεντρικό 10άρι κι ένα 10άρι, με τον Αερικό φέρνει δύο 9άρια και τον Gheidi να μειώνει σε 87-85, ενώ μάλιστα πήρε και προβάδισμα για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση με την πρώτη βολή στο τέταρτο σετ. Το 8άρι του Αερικού ήταν μια κακή παρένθεση καθώς μετά ακολούθησαν δύο κεντρικά 10άρια με τον 19χρονο να έχει ελαφρύ υπεροχή με 115-114. Όλα θα κρινόντουσαν στο τελευταίο σετ.

Ο Gheidi ισοφαρίζει με το 10άρι, με τον Αερικό να ρίχνει το βέλος του στο 9. Ήταν η στιγμή που ο Έλληνας τοξοβόλος θα «καρφώσει» δύο κεντρικά 10άρια, με τον Ινδό να φέρνει δύο 9άρια και τον Αερικό να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη σε νοκ-άουτ σε παγκόσμιο κύπελλο και μάλιστα στην πρώτη του συμμετοχή.

Επόμενος αντίπαλος για τον Αερικό θα είναι στη φάση των «32» ο Γάλλος Jean Philippe Boulch, ο οποίος κατέλαβε την 23η θέση στον αγώνα κατάταξης, ενώ σήμερα κέρδισε δύσκολα τον Ινδονήσιο Sapriatno με 146-145.

Ο Γάλλος, ο οποίος είχε βρεθεί στην 57η θέση στην πρώτη σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου στη Σανγκάη, χάνοντας από τον πρώτο γύρο, αγωνίζεται καλύτερα στο ομαδικό σύνθετο με το οποίο είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού χώρου τον περασμένο Μάρτιο στην Άγκυρα.