Τοξοβολία – «Χάλκινος» στο shoot-of ο Bulaev

Άνκαρα, Τουρκία— Δραματική εξέλιξη είχε ο μικρός τελικός στο σύνθετο τόξο με τον Ρώσο Anton Bulaev να επικρατεί του Τούρκου Furkan Dernekli στη διαδικασία του shoot-of κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Ο 19χρονος, ο οποίος είχε γνωρίσει την ήττα στον ημιτελικό από τον Χρήστο Αερικό, ξεκίνησε με 28/30 στο πρώτο end, έχοντας την ίδια ακριβώς επίδοση με τον Τούρκο.

Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο end με τους δύο τοξοβόλους να συνεχίζουν να ισορροπούν σε ένα τεντωμένο σκοινί με το σκορ να διαμορφώνεται σε 58-58.

Ο Ρώσος, που συνέχισε να «παίζει» με το χρονόμετρο, εκτελώντας σχεδόν πάντα στα 4-5 δευτερόλεπτα, είχε δύο 9άρια και στο τρίτο end, με τον Derekli αν και είχε τις ευκαιρίες να περάσει μπροστά, να ακολουθεί στα ίδια βήματα.

Furkan Dernekli

Μετά το τέλος του τέταρτου end το σκορ εξακολουθούσε να είναι ισόπαλο (115-115) με το μετάλλιο να κρίνεται στο πέμπτο και τελευταίο end. Εκεί ο Bulaev ξεκίνησε με 9, όπως και ο Dernekli. Το δεύτερο βέλος του Ρώσου καρφώθηκε στο 10, με τον Τούρκο να έχει ακριβώς την ίδια βολή ξεσηκώνοντας τους συμπατριώτες του.

Στην πιο κρίσιμη βολή του ο Bulaev σημάδεψε το 9 δίνοντας στον Dernekli τη μεγάλη ευκαιρία για να πάρει τη νίκη. Ωστόσο , ο Τούρκος δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί και φέρνοντας επίσης 9 οδήγησε το παιχνίδι στο shoot-of με το σκορ να είναι 143-143.

Ο Bulaev σημάδεψε στο δαχτυλίδι με τον Dernekli να κάνει ένα «καθαρό» 9άρι χάνοντας το βάθρο και την τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων, με τον Bulaev να πανηγυρίζει το πρώτο μετάλλιο σε ατομικό επίπεδο μετά το χρυσό στο ομαδικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων στην Κίνα το 2013.