Τοξοβολία – Σάκης Κωστόπουλος: «Θέλαμε πολύ το χρυσό κόντρα στην Ιταλία»

Ήταν ένας από τους τρεις που κατάφεραν να ανέβουν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο ομαδικό του Ευρωπαϊκού κυπέλλου που διεξήχθη στη Σόφια. Ο Σάκης Κωστόπουλος μίλησε στο OSN για τη πολύ μεγάλη επιτυχία της ελληνικής τοξοβολίας στη Βουλγαρία, ενώ τόνισε ότι τέτοιες διακρίσεις θα πρέπει να είναι το υπόβαθρο για μια καλύτερη συνέχεια.

«Γεγονός είναι ότι θέλαμε πολύ το χρυσό μετάλλιο. Δεν το καταφέραμε. Χάσαμε στις λεπτομέρειες από μια δυνατή ομάδα, οι τοξότες της οποίας έχουν εμπειρίες από παρόμοιους αγώνες, αλλά και μια πολύ δυνατή σχολή στο σύνθετο τόξο. Στο ημιτελικό επικρατήσαμε κόντρα σε μια επίσης δυνατή ομάδα, όπως είναι η Τουρκία.

Ήταν ένας επίσης δύσκολος αγώνας, καθώς μην ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι έχουν περισσότερους αγώνες από εμάς στα χέρια τους. Κυνηγούν τις μεγάλες διοργανώσεις και μάλιστα σημειώνουν πολύ καλά αποτελέσματα».

Όσο για την πολύ καλή εμφάνιση στο ατομικό και την προσπάθειά του να μπει μέσα στην τετράδα, ο Σάκης Κωστόπουλος τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι, αν εξαιρέσουμε την πρώτη ημέρα και τον αγώνα της κατάταξης, ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση και είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την εμφάνιση μου».

Ο Έλληνας τοξοβόλος μίλησε και για την «προίκα» που θα πρέπει να αφήσει αυτή η μεγάλη επιτυχία. «Αναμφίβολα είναι μια πολύ καλή διάκριση και θα πρέπει να είναι το υπόβαθρο για μια καλύτερη συνέχεια. Τη συγκεκριμένη διοργάνωση στη Σόφια την κυνηγάμε μετά το 2014 όπου κατακτήσαμε το χρυσό μετάλλιο.

Είναι μια διοργάνωση στα μέτρα μας και τέτοιους αγώνες πρέπει να τους εκμεταλλευόμαστε. Από εδώ και πέρα έχουμε τη διοργάνωση στην Κύπρο, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Νότιγχαμ.

Καταρχήν ευελπιστώ ότι θα βρεθούμε και στα δύο ραντεβού. Αν τα καταφέρουμε πιστεύω ότι με μια καλή προετοιμασία κι αν παρουσιαστούμε όπως και στη Σόφια θεωρώ ότι θα έχουμε ελπίδες για κάτι καλό».