Τοξοβολία – Νέο Πανελλήνιο ρεκόρ από Αερικό και Κουμερτά

Με μια σπουδαία επίδοση ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο ο αγώνας τοξοβολίας στο ΟΑΚΑ (Ανοιχτού Χώρου/50μ.) με τους Χρήστο Αερικό και Σταύρο Κουμερτά να αποδεικνύουν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση κι ότι αυτή τη στιγμή είναι οι κορυφαίο στο σύνθετο τόξο.

Ο Χρήστος Αερικός, μετά από μία συναρπαστική μάχη, κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση όχι όμως τόσο εύκολα, καθώς είχε τρία περισσότερα κεντρικά 10άρια από τον Κουμερτά.

Ωστόσο και οι δύο τοξοβόλοι σημείωσαν ένα εντυπωσιακό Πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση 700/720. Αερικός και Κουμερτάς είχαν από 53 10άρια, με τον αθλητή του ΑΣΠ Προμηθέας να μετράει 28 κεντρικά 10άρια, τρία περισσότερα από τον Κουμερτά, κατακτώντας την πρώτη θέση.

«Ήταν κάτι που έγινε για πρώτη φορά», δήλωσε στο OSN ο Αερικός. «Είναι κάτι που παλεύουμε και οι δύο και αυτό μας βοηθάει και τους δύο. Το σίγουρο είναι ότι πάμε στη Σόφια για το Ευρωπαϊκό κύπελλο με ανεβασμένη ψυχολογία».

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ένας επίσης εξαιρετικός Έλληνας τοξοβόλος, ο Δημήτρης Λαμπράκης, ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Θανάσης Κωστόπουλος. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Βασίλης Θεοδωρακόπουλος και Κυριάκος Κροαζιε.

Στην κατηγορία των γυναικών ξεχώρισε Κατερίνα Χρονοπούλου με επίδοση 660/720, ενώ πίσω της βρέθηκε η Πολύμνια Τζανόγλου με 637. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Ελευθερία Βόκολου (628), ενώ Αναστασία Τσακίρη (621) και Κατερίνα Ορφανίδου (590) κατέλαβαν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.