Τοξοβολία – Μια 15χρονη στην κορυφή του κόσμου

Άνκαρα, Τουρκία— Η 15χρονη Lucia Valeria Chavarria έλαμψε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Άνκαρα, καθώς κατάφερε να κάνει την έκπληξη στην πρώτη συμμετοχή της σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Η Μεξικανή αντιμετώπισε στον τελικό μία σαφώς πιο έμπειρη τοξοβόλο, την Αμερικανίδα Cassidy Cox, ολοκλήρωσε το πρώτο end με 28/30 βολές, την ίδια ακριβώς επίδοση που είχε και η Αμερικανίδα.

Το πιο καθοριστικό end ήταν το αμέσως επόμενο. Το μπέρδεμα της Cox με το να τοποθετήσει σωστά το βέλος της κόστισε σε χρόνο με αποτέλεσμα να μην προλάβει να ρίξει στη δεύτερη βολή.

Αυτό έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα στην Chavarria, η οποία προηγήθηκε με 57-48. Η Μεξικανή διατήρησε τη διαφορά μέχρι το τέλος για να επικρατήσει με 142-134 κατακτώντας τον πρώτο τίτλο στην καριέρα της.

Athina Caiopoulos

Ο μικρός τελικός ήταν πιο συναρπαστικός με την Αμερικανίδα Athina Caiopoulos να μένει πίσω στο πρώτο end από την Τουρκάλα Evrim Saglam, ωστόσο στο τρίτο και το τέταρτο end κατάφερε να πάρει μια διαφορά η οποία στάθηκε ικανή να της χαρίσει το χάλκινο μετάλλιο με 140-139.