Τοξοβολία – Η απίστευτη περιπέτεια του Σταύρου Κουμερτά

Πίσω από μία μεγάλη επιτυχία κρύβεται μια μεγάλη ιστορία. Ο Σταύρος Κουμερτάς δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Ο Έλληνας τοξοβόλος, ο οποίος μαζί με τους Σάκη Κωστόπουλο και Χρήστο Αερικό, πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό του Ευρωπαϊκού κυπέλλου στη Σόφια ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Το θέμα είναι πως κατάφερε να ανέβει εκεί πάνω. Κυριολεκτικά όμως…

Η ψύξη που ταλαιπωρούσε τον Κουμερτά, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Σόφια, μετατράπηκε σε λουμπάγκο στη Βουλγαρία πριν από την επίσημη προπόνηση. «Ένιωσα μια ψύξη το πρωί πριν φύγουμε για τη Σόφια», δήλωσε ο Σταύρος Κουμερτάς στο OSN.

«Δεν έδωσα μεγάλη σημασία. Όταν όμως πήγα να σηκώσω τη βαλίτσα με τα τόξα τότε άρχισε ο πραγματικός πόνος. Ένιωσα να «κλειδώνω» στη μέση. Στη Βουλγαρία δεν μπορούσα να κουνηθώ. Μόνο με τη βοήθεια των παιδιών μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι.

Όμως δεν ήθελα με τίποτα να χάσω τη διοργάνωση. Δεν το δεχόμουν αυτό. Ήθελαν να ρίξω ό,τι και να γίνει. Οι διοργανωτές μου έστειλαν γιατρό, οι οποίοι επέμεναν να πάω σε νοσοκομείο. Μετά από πολλές διαβουλεύσεις μου έδωσαν ένα δυνατό παυσίπονο και σιγά-σιγά άρχισα να μπορώ να περπατάω.

Στον αγώνα κατάταξης οι πόνοι συνέχιζαν με αποτέλεσμα να μου φύγει μια βολή. Παρόλ’ αυτά τα νούμερά μου ήταν καλά κι αν η βολή που έφυγε πήγαινε στο στόχο τότε θα μιλούσαμε για ένα πολύ μεγάλο σκορ».

Στο ατομικό ο Κουμερτάς δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον ελληνικό «εμφύλιο» απέναντι στον Σάκη Κωστόπουλο στον δεύτερο γύρο. Επόμενος στόχος το ομαδικό.

«Ήθελα πάρα πολύ το χρυσό μετάλλιο. Οι Ιταλοί φυσικά είναι πολύ δυνατοί στο σύνθετο. Ωστόσο, καταφέραμε να τους πάμε κοντά. Είχαμε τρεις κακές βολές στο 8, ενώ χάσαμε αν δεν κάνω λάθος με τρεις πόντους. Τους παίξαμε στα ίσια, αλλά δεν τα καταφέραμε.

Από τη μία η διοργάνωση μου μία μεγάλη ικανοποίηση για το χρυσό μετάλλιο του Χρήστου, αλλά και το ασημένιο στο ομαδικό. Από την άλλη όμως στεναχωρήθηκα πολύ γιατί απλά δεν το ευχαριστήθηκα. Στεναχωρήθηκα γιατί δεν έριξα όπως ήθελα. Πραγματικά έσκασα με αυτό το λουμπάγκο.

Στη συνέχεια υπάρχουν οι διοργανώσεις σε Κύπρο και Νότιγχαμ με το δεύτερο να είναι και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αν και είναι δύσκολο ελπίζω να βρεθούν οι πόροι για να μπορέσουμε να πάμε και να βρεθούμε σε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση. Θα είναι πολύ σημαντικό».