Τιμητική διάκριση για Σοφία Μπούρα και Μαρία Πάχτα

Η ελληνική γυμναστική δεν περιορίζεται στις επιτυχίες εντός ταπί, αλλά και έξω από αυτό. Έτσι η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) επέλεξε τις διεθνείς κριτές ρυθμικής  Μαρία Πάχτα και Σοφία Μπούρα για το προσεχές Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Κίεβο (28/8-1/9) στο οποίο οι δύο Ελληνίδες αναμένεται να έχουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Μαρία Πάχτα και Σοφία Μπούρα βρέθηκαν ανάμεσα στις 12 κριτές απ’ όλο τον κόσμο οι οποίες κατάφεραν να αποκτήσουν Δίπλωμα (Brevet) κατηγορίας 1 για τον Ολυμπιακό κύκλο 2013-2016, αφού πέρασαν επιτυχώς της επαναληπτικές εξετάσεις του διηπειρωτικού σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου στη Φρανκφούρτη.

Την ευχάριστη είδηση έστειλε με επιστολή ο Γενικός Γραμματέας της FIG Andre Gueisbuhler προς την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο) και συγκεκριμένα στον πρόεδρο Θανάση Βασιλειάδη ενημερώνοντας τον ότι οι δύο Ελληνίδες κριτές θα είναι παρούσες στο Κίεβο και μάλιστα με αυξημένες αρμοδιότητες.

Αναλυτικά η Μαρία Πάχτα ορίστηκε να συμμετάσχει στην Ανώτερη Εφορεία Ελέγχου (Superior Jury), στον τομέα της Εκτέλεσης, τιμή που αποδίδεται για πρώτη φορά σε μία Ελληνίδα κριτή, ενώ η Σοφία Μπούρα επιλέχθηκε για να πάρει μέρος ως διεθνής κριτής.

Και οι δύο θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους τόσο στο ατομικό, όσο και στο ανασάμπλ, ενώ νωρίτερα θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αγ. Πετρούπολη (17/8-18/8) ως κάτοχοι Διπλώματος κατηγορίας 1 για την τετραετία 2013-2016.