Τζούντο – European Judo Cup: Βρετανικό φινάλε…

Λονδίνο- Όπως και την πρώτη ημέρα του ευρωπαϊκού κυπέλλου τζούντο, έτσι και τη δεύτερη οι αθλητές και οι αθλήτριες της Μ. Βρετανίας κυριάρχησαν σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες. Φυσικά τα πολύ μεγάλα ονόματα απουσίασαν από τη συγκεκριμένη διοργάνωση ωστόσο οι Βρετανοί έδειξαν ότι θα φανούν δυνατοί στις μεγάλες διοργανώσεις με στόχο το καλύτερο πλασάρισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Στους άνδρες και στην κατηγορία των -81κ. νικητής αναδείχθηκε ο Βρετανός Owen Livesey ο οποίος επικράτησε στον τελικό του συμπατριώτη του Tom Reed με waza-ari, ενώ στο βάθρο βρέθηκε τόσο ο Σουηδός Olle Mattson, όσο και ο Βρετανός Stuart McWatt οι οποίοι κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Βρετανικό τελικό είχαμε και στην κατηγορία των -90κ. με τον Andrew Burns να κερδίζει τον Frazer Chamberlain με ippon, με την τετράδα του βάθρου να συμπληρώνεται από τον Ολλανδό Rico Harder και τον Βρετανό George Smith.

Το βρετανικό σερί «έσπασε» ο Ιταλός Domenico Di Guida ο οποίος έφτασε στην κορυφή του βάθρου κερδίζοντας τρεις Βρετανούς με τον τελευταίο να είναι ο Philip Awitialcaraz τον οποίον και νίκησε με ippon.

Του δύο φιναλίστ ακολούθησαν δύο Βρετανοί, οι Benjamin Fletcher και Adam Hall που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Στην κατηγορία των +100κ. νικητής αναδείχθηκε ο Γερμανός Anton Krivickij που επικράτησε στον τελικό του Βρετανού Theodore Spalding-McIntosh με ippon 3:13 μετά την έναρξη του τελικού, ενώ την 3η θέση κατέλαβε ο επίσης Βρετανός Neil Schofield.

Στις γυναίκες η Amy Livesey ήταν η μεγάλη νικήτρια στην κατηγορία των -63κ. μετά τη νίκη της κόντρα στη συμπατριώτισσα της Lucy Renshall με shido. Στο βάθρο ανέβηκε και η Αυστριακή Marlies Priesner μαζί με την Γερμανίδα Sheena Zander, οι οποίες κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Αμιγώς βρετανικό ήταν το βάθρο στην κατηγορία των -70κ. με την Gemma Howell να επικρατέι στον συγκλονιστικό τελικό, της Megan Fletcher στο golden score με shido, ενώ Emma Reid και Katie Yeatsbrown πήραν το χάλκινο μετάλλιο.

Τέλος στην κατηγορία των -78κ. η Ιταλίδα Melora Rosetta και η Βελγίδα Katrien Johnson αγωνίστηκαν στον τελικό με νικήτρια την Rosseta η οποία χρειάστηκε μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να επικρατήσει με ippon.