Τζούντο – European Judo Cup: Ασταμάτητη η Μ. Βρετανία

Λονδίνο– Περισσότεροι από 130 αθλητές και αθλήτριες από 18 χώρες βρίσκονται στο Λονδίνο για να συμμετάσχουν σε μια ακόμη σειρά του ευρωπαϊκού κυπέλλου. Την παράσταση «έκλεψαν» κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας οι τζουντόκα της Μ. Βρετανίας που κατέκτησαν τα 5 από το συνολικά 6 χρυσά μετάλλια που δόθηκαν.

Στους άνδρες και στην κατηγορία των -60κ. νικητής αναδείχθηκε ο Ashley McKenzie, ο οποίος μετά από μια εξαιρετική πορεία έφτασε στον τελικό όπου επικράτησε μέσα σε 36 δευτερόλεπτα με ippon του Ιταλού Carmine Maria Di Loreto. Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία μοιράστηκαν ο Ιταλός Daniel Lombardo και ο Πορτογάλος Goncalo Mansinho.

Εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση του Βρετανού Samuel Hall, ο οποίος κέρδισε στον δραματικό τελικό των -66κ. τον συμπατριώτη του Nathon Burns με ippon λίγο πριν το φινάλε των 5 λεπτών. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Πορτογάλος Joao Crisostomo και ο Βρετανός Jonathan Dewar.

Βρετανικό «εμφύλιο» είχαμε και στην κατηγορία των -73κ. με τον Daniel Williams να φτάνει στο χρυσό μετάλλιο επικρατώντας του έμπειρου Colin Oates με yuko. Το βάθρο συμπλήρωσαν ο Βρετανός Connor Ireland, αλλά και ο Ιταλός Marco Maddaloni.

Η Βρετανική κυριαρχία συνεχίστηκε και στις γυναίκες με την Kimberly Renicks να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -48κ., με την Γερμανίδα να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο και τις Βρετανίδες Harkirat Sekhon και Molly Harvey να ανεβαίνουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Στην κατηγορία των -57κ. τη νίκη πήρε η κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στο πρόσφατο Grand Slam στο Baku, Nekoda Smythe Davis, η οποία επικράτησε στον τελικό της Σενεγαλέζας Lea Buet με yuko. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Πορτογαλέζα Filipa Almeida και σε μια ακόμη τζουντόκα από τη Μ. Βρετανία την Laure Fournier.

Στη μοναδική κατηγορία στην πρώτη ημέρα των αγώνων που δεν είδαμε βρετανική σημαία στο μεσαίο ιστό του κλειστού γυμναστηρίου, ήταν στην κατηγορία των -52κ. με την Ιταλίδα Fabiola Pidroni να επικρατεί στον τελικό της Βελγίδας Evelien Cappaert με ippon δύο λεπτά πριν από το φινάλε. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν οι δύο τζουντόκα από τη Μ.Βρετανία, Chelsie Giles και Lanina Solley.