Τένις – US OPEN 2015: Έχασε, αλλά άφησε υποσχέσεις η Σάκκαρη…

Του Κίμωνα Λειβαδιώτη
kmnlivadiotis7@gmail.com

Το τελικό σκορ υπέρ της Κινέζας ήταν 7-5, 6-2 μετά από 1 ώρα και 42 λεπτά αγώνα. Η 23χρονη Νο112 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν καλύτερη από την Σάκκαρη στο θέμα της διάρκειας, αλλά και της εμπειρίας, μιας και έκανε λιγότερα αβίαστα λάθη.

Η 20χρονη κόρη της Αγγελικής Κανελλοπούλου, από την πλευρά της, έδειξε σε αρκετά σημεία της αναμέτρησης ότι μπορεί να παίξει τένις σε υψηλό επίπεδο, αλλά σε εκείνα ακριβώς τα σημεία της έλειψε η διάρκεια.

Κάτι που είναι συνέπεια της απειρία της, αλλά και που σίγουρα θα βελτιωθεί αν καταφέρει να λάβει μέρος και σε άλλα μεγάλα ραντεβού του παγκοσμίου τένις.

Το φιλμ του αγώνα

Αρκετά τρακαρισμένη ξεκίνησε το παιχνίδι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, με αποτέλεσμα να χάσει τους πρώτους έξι πόντους του αγώνα. Ωστόσο, μετά βρήκε ρυθμό, απέκτησε αυτοπεποίθηση και βελτιώνοντας συνεχώς το service της, κατάφερε να κάνει πρώτη το break για το υπέρ της 3-2.

Το πιο κρίσιμο, κατά την άποψή μας, game ήταν το αμέσως επόμενο, όπου μετά από μεγάλη μάχη η Wang έκανε το break back, μην επιτρέποντας στην Σάκκαρη να πάρει το ψυχολογικό προβάδισμα των δύο games, ενώ στη συνέχεια έκανε εύκολα το υπέρ της 4-3.

Παρόλα αυτά, η 20χρονη κατάφερε να επιστρέψει, ισοφαρίζοντας αρχικά σε 4-4 και κάνοντας νέο break για το 5-4, κάτι που της έδωσε την ευκαιρία να σερβίρει για το σετ. Όμως, σε εκείνο το σημείο η Ελληνίδα έκανε το χειρότερο service game της και δέχθηκε πολύ εύκολα το 5-5.

Η εξέλιξη αυτή έφτανε για να ρίξει σε τέτοιο βαθμό της ψυχολογία της Σάκκαρη, με αποτέλεσμα να χάσει σχετικά εύκολα και τα επόμενα δύο games και φυσικά το σετ, με την αντίπαλό της να κάνει το 1-0 με μία καταπληκτική επιστροφή.

Δύο σημαντικά λάθη και τέλος

Το δεύτερο σετ ήταν διαφορετική υπόθεση. Όλα κρίθηκα στο 3ο και το 4ο game, όπου η Σάκκαρη έκανε δύο μεγάλα λάθη, που θα τα χαρακτηρίζαμε λάθη απειρίας.

Στο 1-1 στο service της Wang με το σκορ να είναι 30/30, η Ελληνίδα έχτισε έναν όμορφο πόντο, αλλά στο ανέβασμα της στο φιλέ, αντί να αφήσει την μπάλα να σκάσει άουτ, τη χτύπησε στον αέρα, με αποτέλεσμα η αντίπαλός της να βγάλει την άμυνα και να κάνει το 40/30 και αργότερα να κάνει το 2-1.

Στο αμέσως επόμενο game κι ενώ πάλι το σκορ είναι στο 30/30, η Σάκκαρη πίεσε πολύ την αντίπαλό της, την έβγαλε εκτός court και ενώ είχε να κάνει ένα εύκολο winner-βολέ, τελικά το χτύπημά της σταμάτησε στο φιλέ. Η απογοήτευσε, τότε, κυρίευσε την 20χρονη, που έχασε το game και βρέθηκε να χάνει με 3-1.

Η τελευταία «ανάσα ζωής» για την Σάκκαρη ήταν όταν στο εις βάρος της 5-1, έκανε ένα εύκολο break, μείωσε σε 5-2, αλλά και πάλι στο service game της δεν ήταν σταθερή και γνώρισε φυσιολογικά την ήττα.