Τένις – US OPEN 2014: Η φυσική κατάσταση ανησυχεί τον Nishikori

Ο νούμερο 11 του κόσμου απουσίασε από τα τουρνουά σε Toronto και Cincinnati καθώς έπρεπε να αφαιρέσει κύστη στο δεξί δάκτυλο του ποδιού του στις αρχές του μήνα και επέστρεψε στις προπονήσεις ενόψει του τελευταίου grand slam της σεζόν μόλις την περασμένη εβδομάδα.

«Είχα αμφιβολίες για την απόφασή μου να αγωνιστώ στο Open αλλά θα κάνω την προσπάθεια», είπε ο Nishikori στους ρεπόρτερ που βρίσκονται στη Ν. Υόρκη. «Παρόλα αυτά, για να είμαι ειλικρινής, έχω κάποιες ανησυχίες για τη φυσική μου κατάσταση».

Ο 24χρονος που έχει βιώσει αρκετούς τραυματισμούς είναι ο πρώτος Ιάπωνας που μπήκε στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης ενώ πέρυσι στα αμερικανικά κορτ του Open έχασε στον πρώτο γύρο από το Βρετανό Daniel Evans. Φέτος θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Wayne Odesnik, Νο. 180, στον πρώτο γύρο.

«Δεν είχα πολύ χρόνο να εξασκηθώ και δεν γνωρίζω αν θα είμαι ικανός να ανταποκριθώ όταν θα πρέπει να κινηθώ γρήγορα», πρόσθεσε ο Nishikori. «Αν ο πόνος επιστρέψει την επόμενη ημέρα του παιχνιδιού δεν γνωρίζω αν θα αγωνιστώ. Δεν γνωρίζω αν θα είμαι ικανός να περάσω τον πρώτο γύρο».

Η καλύτερη εμφάνιση του Nishikori στο Flushing Meadows ήταν το 2008 όταν τότε, στα 18 του, είχε φτάσει στον 4ο γύρο.