Τένις – Roland Garros: Αυξάνονται τα χρηματικά έπαθλα

Η γαλλική ομοσπονδία τένις ανακοίνωσε ότι το συνολικό χρηματικό έπαθλο στο φετινό Roland Garros αυξήθηκε στα 28,03 εκ. ευρώ, με τα 1,8 να πηγαίνουν στους πρωταθλητές του μονού, μία αύξηση 150.000 ευρώ σε σχέση με το 2014.

Οι πρωταθλητές του μονού στο φετινό αυστραλιανό Open κέρδισαν 2,3 εκ. δολάρια ενώ πέρσι στο Wimbledon το έπαθλο για το νικητή ήταν στα 2,5 εκ. δολάρια. Το περσινό U.S. Open, από την άλλη ήταν το πιο… γενναιόδωρο προσφέροντας 3 εκ. δολάρια στο νικητή.

Τα ποσά για τους ηττημένους στον 2ο και 3ο γύρο θα αυξηθούν κατά 20%, ενώ εκείνοι που περνούν μόνο από τον πρώτο γύρο θα γίνουν πλουσιότεροι τουλάχιστον κατά 50.000 ευρώ.

«Οι παίκτες που αποκλείονται την πρώτη εβδομάδα θα είναι οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι», είπε ο διευθυντής της FFT, Gilbert Ysern. Το Wimbledon, το οποίο αύξησε τα έπαθλα στα 36 εκ. δολάρια πέρσι, το ίδιο ποσό με το U.S. Open, θα ανακοινώσει και νέες αυξήσεις μέσα στο μήνα συνεχίζοντας την τάση που θέλει τους παίκτες που αποχωρούν στους πρώτους γύρους να κερδίζουν περισσότερα.