Τένις – #RG16 (D8): Στα προημιτελικά η Muguruza

Παρίσι, Γαλλία— Σερβίς, αλλά και περιορισμός στα αβίαστα λάθη στο δεύτερο σετ. Αυτοί ήταν δύο από τους πιο σημαντικούς παράγοντες εξαιτίας των οποίων η Garbine Muguruza έφτασε στη νίκη κόντρα στην Svetlana Kuznetsova με 6-3, 6-4 μέσα σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Η Muguruza προσπάθησε με «βαριά» σερβίς και δυνατά χτυπήματα να βρει τις γραμμές της ταχύτατης Kuznetsova, η οποία στην αρχή αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα από το σερβίς της Ισπανίδας, αλλά κατάφερνε να πάρει εύκολα games από τα δικά της σερβίς.

Ωστόσο στο όγδοο game, η Muguruza «χτύπησε» κάνοντας το break παίρνοντας προβάδισμα με 5-3 και στη συνέχεια κρατώντας το σερβίς της πήρε το σετ με 6-3. Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με την νούμερο 4 του ταμπλό να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι. Νέο break και προβάδισμα με 3-1.

Από εκεί και πέρα άρχισαν τα πολλά αβίαστα λάθη. Συνολικά η Muguruza έφτασε τα 30 λάθη σε αντίθεση με τα 21 της Ρωσίδας, η οποία ανέβαζε ρυθμό. Μάλιστα κατάφερε να πάρει πίσω το break ισοφαρίζοντας σε 4-4, όμως αμέσως μετά η Muguruza «έσπασε» για μία ακόμη φορά το σερβίς της Kuznetsova φτάνοντας στη νίκη με 6-4, σφραγίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά για τρίτη συνεχόμενη φορά στην καριέρα της.