Τένις – #RG16: Αποχώρησε ο Nadal

Γαλλία, Παρίσι— Εκτός Roland Garros θα μείνει ο Rafael Nadal, με τον κάτοχο εννέα τίτλων να ανακοινώνει την αποχώρησή του από τη διοργάνωση λόγω τραυματισμού στον καρπό.

«Χθες, αγωνίστηκα με ένεση», δήλωσε ο 29χρονος, ο οποίος μετά τη νίκη του κόντρα στον Facundo Bagnis έφτασε τις 200 νίκες σε Grand Slam. «Το απόγευμα της Πέμπτης ο πόνος άρχισε να γίνεται όλο και πιο έντονος και σήμερα ένιωθα ότι δεν μπορούσα καν να κουνήσω τον καρπό μου».

Ο Nadal στη συνέχεια τόνισε ότι δεν θα ήθελε να ρισκάρει έναν πιο σοβαρό τραυματισμό που θα οδηγούσε ακόμα και σε κάταγμα του καρπού. «Εννέα φορές στη καριέρα μου κέρδισα το συγκεκριμένο τουρνουά όντας καλά στην υγεία μου. Αυτή η στιγμή είναι δύσκολη κι αυτή η συνέντευξη Τύπου αρκετά δυσκολότερη, όμως αυτό δεν είναι το τέλος, έχω πολλά ακόμα να προσφέρω».

Η αποχώρηση του Nadal δίνει αυτομάτως μια άκοπη πρόκριση στον συμπατριώτη του Marcel Granollers, ο οποίος χθες πήρε μία ακόμη εύκολη πρόκριση, μετά την εγκατάλειψη (στο τρίτο σετ) του Γάλλου Nicolas Mahut.