Τένις – Qatar Open: Τελικός No 99 για τον Nadal

Ντόχα, Κατάρ– Στον 99ο τελικό καριέρας στο ATP World θα βρεθεί ο Rafael Nadal μετά από τη νίκη στον πρώτο ημιτελικό του Qatar ExxonMobil Open απέναντι στην ευχάριστη έκπληξη του φετινού θεσμού τον Illya Marchenko. Ο Ουκρανός και νούμερο 94 στον κόσμο, πραγματοποίησε μία εξαιρετική εβδομάδα αποκλείοντας μεγάλα ονόματα όπως αυτό του David Ferrer, ο οποίος βρέθηκε στην Ντόχα ως υπερασπιστής του τίτλου.

Ωστόσο, ο Marchenko εμφάνισε μεγάλο εκνευρισμό στα πρώτα games, με αρκετές λάθος θέσεις και πολλά αβίαστα λάθη. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Nadal ο οποίος έκανε break στο δεύτερο game το οποίο ήταν αρκετό για να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ ο Ουκρανός φάνηκε πιο ανταγωνιστικός, επιβεβαιώνοντας το εξαιρετικό του backhand που έβαλε πολλές φορές δύσκολα στον Nadal. Ο Ισπανός προσπάθησε να φτάσει και πάλι σε ένα γρήγορο break όμως αυτή τη φορά ο Marchenko είχε τις απαντήσεις μέσα από το βελτιωμένο-στο δεύτερο σετ-σερβίς του κάνοντας το 1-0.

Ό,τι δεν κατάφερε στο πρώτο game ο Nadal το έκανε στο 5ο με τον Ισπανό να φτάνει στο break και στη συνέχεια να κρατάει το σερβίς του κάνοντας το 4-2, έστω κι αν χρειάστηκε να «σβήσει» το break-point του Marchenko.

Από εκεί και πέρα οι δύο παίκτες κράτησαν τα σερβίς τους με το κακό forehand του Marchenko να διαμορφώνει το 6-4 στο δεύτερο σετ δίνοντας την πρόκριση στον Nadal, ο οποίος θα περιμένει τον αντίπαλό του στον τελικό της Ντόχα από τον δεύτερο ημιτελικό Djokovic-Berdych.