Τένις – Qatar Open: Απίστευτο τένις από τον Djokovic και τίτλος στην Ντόχα

Ντόχα, Κατάρ— Όχι, αυτόν τον Djokovic δεν μπορούσε να τον κερδίσει κανείς. Ο Nadal προσπάθησε να μπει δυνατά από την αρχή του τελικού, αλλά κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια τον Σέρβο μόνο στο πρώτο game του αγώνα.

Από εκεί και πέρα ο Djokovic έπαιζε σχεδόν μόνος του. Δεν επέτρεψε στον Nadal να μπει μέσα στο court, ενώ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις ρηχές επιστροφές του αντιπάλου του.

Άψογος πάνω στο φιλέ έχοντας 10/12 προσπάθειες, εξαιρετικό σερβίς, μόλις 13 αβίαστα λάθη και 30-9 winners. Το τέλειο παιχνίδι, όπως είπε και ο ίδιος αμέσως μετά τον τελικό για τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο.

Μπορεί η διαφορά στο σκορ μεταξύ των παικτών να ήταν μεγάλη, ωστόσο είδαμε υψηλής ποιότητας τένις με μεγάλα ράλι 26 και 22 χτυπημάτων, με τον Σέρβο να κερδίζει τα περισσότερα από αυτά είτε με εξαιρετικά διαγώνια forehand είτε με «κεραυνούς» στη ευθεία από το εξαιρετικό backhand του Σέρβου.

Ο Nadal έδειξε ότι δεν είναι έτοιμος για τόσο μεγάλα παιχνίδια. Ο νούμερο 5 στον κόσμο αν και στην αρχή έδειξε ότι μπορεί να απειλήσει με το σερβίς του, το οποίο πήγε αρκετά καλά αυτή την εβδομάδα, όμως απόψε δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 65%, ενώ οι κερδισμένοι πόντοι από το πρώτο σερβίς κυμάνθηκαν στο ποσοστό του 50%, ενώ το δεύτερο ήταν μόλις στο 40%.

Το πρώτο «vamos» ακούστηκε στο πρώτο game του δεύτερου σετ για τον Ισπανό, όμως αυτό δεν στάθηκε ικανό για να μπορέσει να «λυγίσει» τον ανίκητο Djokovic, ο οποίος ήταν τρομερός από τη βασική γραμμή σημαδεύοντας αρκετές φορές το wrong foot του Nadal παίρνοντας εύκολους winners.

Στο πρώτο σετ ο Djokivic πέρα από το break-point που δέχθηκε, από εκεί και πέρα δεν απειλήθηκε σε καμία περίπτωση. Αντίθετα ο ίδιος «έσπασε» δύο φορές το σερβίς του Nadal φτάνοντας στο 6-1 μέσα σε 32 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ ο Σέρβος έκανε break με το «καλησπέρα», για να ακολουθήσει ακόμη ένα στο 5ο game κάνοντας το 4-1 δίνοντας ουσιαστικά τη χαριστική βολή στον Ισπανό. Ο Nadal βρήκε το κουράγιο να μειώσει σε 5-2, με τον Djokovic να κλείνει τον τελικό με 6-2 και να δείχνει πανέτοιμος για τη Μελβούρνη και το πρώτο grand slam της σεζόν.