Τένις – Indian Wells 2016: Υπόθεση 77 λεπτών για τον εκπληκτικό Djokovic

Καλιφόρνια, ΗΠΑ— Το τέλειο παιχνίδι! Αυτό ακριβώς έκανε ο Novak Djokovic, ο οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Milos Raonic, ο οποίος κατάφερε σε 77 λεπτά αγώνα να πάρει μόλις δύο games, αλλά και να υποπέσει σε 27 αβίαστα λάθη.

Ο Djokovic, ο οποίος πριν από τη αναμέτρηση με τον Καναδόμετρούσε εις βάρος του 14-1 σετ, κατάφερε να κάνει break με το «καλημέρα» για να προηγηθεί στη συνέχεια με 4-0.

Ο Raonic απάντησε κερδίζοντας το πρώτοι game στον τελικό, μειώνοντας σε 4-1, όμως ο Djokovic κρατώντας άνετα το σερβίς του κατάφερε να πάρει το σετ με 6-2. Μπορεί ο Raonic να πήρε ιατρικό τάιμ-άουτ στο τέλος του πρώτου σετ, όμως αυτό δεν επηρέασε σε καμία περίπτωση το μομέντουμ του Djokovic, ο οποίος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό.

Το δεύτερο σετ ήταν παράσταση για ένα ρόλο, με τον Σέρβο να κάνει τρία break φτάνοντας σε μία εύκολη επικράτηση με 6-0 μέσα σε περίπου μισή ώρα. Χαρακτηριστικό της «χαλίβδυνης» συγκέντρωσης του Djokovic είναι το γεγονός ότι ο Nole ολοκλήρωσε το παιχνίδι με μόλις 4 αβίαστα λάθη!

Με αυτή τη νίκη ο Σέρβος είναι ο κυρίαρχος του Indian Wells καθώς μετράει πλέον πέντε τίτλους, του τρεις συνεχόμενους, αφήνοντας πίσω του στη σχετική λίστα τον Roger Federer με τον Ελβετό να μετράει τέσσερις.