Τένις – Hopman Cup: Συνεχίζει στο Perth o Murray

Έχοντας κατακτήσει τον τίτλο (πρώτος το 2015) στο Abu Dhabi, ο Σκωτσέζος που εκπροσωπεί τη Βρετανία με τη Heather Watson, νίκησε τον Paire με 6-2 7-5. Ο 27χρονος εμφανίστηκε στο Perth ανανεωμένο χωρίς να δείχνει επηρεασμένος από τη διαφορά στις καιρικές συνθήκες και το πολύωρο ταξίδι.

«Κατάγομαι από μία μικρή πόλη στη Σκωτία και ο καιρός δεν έχει καμία σχέση απ’ ότι εδώ. Αναμφίβολα οι καιρικές συνθήκες είναι φανταστικές για την προετοιμασία για τη Μελβούρνη».

Κερδίζοντας άνετα το πρώτο σετ ο νούμερο 6 του κόσμου, αισθάνθηκε πίεση από τον Γάλλο στο δεύτερο, ωστόσο κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του σε έναν… μαραθώνιο 8 games προτού ο αριστερός του ώμος αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα. Ο Murray έπρεπε να περιμένει μέχρι το 11ο game για το καθοριστικό break κακτώντας τη νίκη στο δεύτερο match point και μάλιστα με άσο.

«Είχα το πρόβλημα με τον ώμο στο Abu Dhabi πριν από μερικές ημέρες. Δεν έχει λογική για έναν δεξιόχειρα παίκτη να έχει πρόβλημα με τον αριστερό του ώμο. Δεν είμαι σίγουρος ποιο είναι το πρόβλημα. Οι εξετάσεις στο Abu Dhabi ήταν καθαρές, ωστόσο με ενόχλησε και σήμερα».