Τένις – H Niculescu νικήτρια στο Guangzhou

Η νούμερο 60 στον κόσμο βρέθηκε πίσω με 4-2 στο πρώτο σετ κερδίζοντας όμως 10 game στην σειρά με αποτέλεσμα να νικήσει τη Γαλλίδα νούμερο 22 με 6-4 6-0.

«Ήμουν πολύ χαρούμενη που έβαλα τέλος στο ματς επειδή είχε έντονη ζέστη και υψηλή υγρασία και αισθανόμουν πάρα πολύ κουρασμένη», είπε η Niculescu μετά τη νίκη της. «Το να ολοκληρώνω με τόσο δυναμικό τρόπο ήταν κάτι το εκπληκτικό για εμένα. Έχω πολλά συναισθήματα αυτή τη στιγμή, αλλά τα πιο έντονα είναι της χαράς και της αυτοπεποίθησης. Είναι ο δεύτερος τίτλος μου στην WTA κι είναι μια υπέροχη αίσθηση».

Η 24χρονη Cornet, υπέφερε με το σερβίς της και έκανε 12 διπλά λάθη απέναντι σε μία αντίπαλο που δεν είχε κανένα. Η 26χρονη Niculescu είχε μία σπουδαία εβδομάδα στο τουρνουά των 500.000 δολ. χωρίς να χάσει σετ ενώ έχασε μόλις 17 games σε πέντε ματς.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να παίζει απέναντί μου επειδή επιστρέφω πολλά χτυπήματα, τρέχω πολύ και παλεύω για τον κάθε πόντο. Θεωρώ ότι η ζέστη και η υγρασία σίγουρα δεν διευκολύνουν», πρόσθεσε η Niculescu.