Τένις – Federer: Καλό για το άθλημα η εναλλαγή προσώπων…

Του Κίμωνα Λειβαδιώτη
kmnlivadiotis7@gmail.com

«Είναι πάρα πολύ απλό αυτό που συνέβη σήμερα. Ο Marin έπαιξε σπουδαίο τένις. Μπορεί κι εγώ να μην έπιασα κορυφαία επίπεδα απόδοσης, αλλά αυτή είναι η εξήγηση εν συντομία», σχολίασε ο 33χρονος Ελβετός και συνέχισε, λέγοντας:

«Αισθανόμουν καλά στο ματς και νομίζω ότι θα μπορούσα να κρατήσω πιο πολύ στο πρώτο σετ. Ωστόσο, έχοντας πάρει το προβάδισμα, έπαιζε πιο απελευθερωμένα, χωρίς φόβος και με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Του αξίζουν συγχαρητήρια για το μεγάλο τένις που έπαιξε».

Όσο για το γεγονός ότι δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο στα τελευταία εννέα Grand Slams (σ.σ. από το Wimbledon του 2012), o «βασιλιάς» το φιλοσόφησε το πράγμα. «Είναι καλό για το άθλημα η εναλλαγή προσώπων. Από την άλλη, καταλαβαίνω ότι ο κόσμος απολαμβάνει να βλέπει τους αθλητές, που έχει συνηθίσει στα μεγάλα παιχνίδια», είπε ο Federer, για να καταλήξει:

«Αλλά πιστεύω ότι αυτό που συνέβη είναι άκρως ανανεωτικό σε κάποιο βαθμό. Είναι πολύ σπουδαίο επίτευγμα τόσο για την Κροατία, όσο και για την Ιαπωνία, μιλώντας για αθλητισμό και τένις μονάχα. Όποιος φτάνει σε τέτοιους τελικούς σημαίνει ότι το αξίζει και πως έχει δουλέψει πολύ για να τα καταφέρει. Εύχομαι να παίξουν έναν όμορφο τελικό».