Τένις – Australian Open 2014: «Ρίσκο η αλλαγή προπονητή»

Του Κίμωνα Λειβαδιώτη
kmnlivadiotis7@gmail.com

Στην παραδοχή ότι αποτελεί ρίσκο η αλλαγή που έκανε στο προπονητικού τιμ προχώρησε ο Novak Djokovic. Ο Σέρβος τενίστας αποφάσισε πριν λίγο καιρό να προσλάβει τον Boris Becker ως έναν από τους βασικούς προπονητές του, την ίδια ώρα που ο πρώτος του και επί χρόνια προπονητής, Marian Vajda, παραμένει στο προπονητικό τιμ, αλλά μειώνοντας τα πολλά ταξίδια. Μάλιστα, ο Τσέχος δε βρίσκεται στην Αυστραλία…

«Όταν κάνεις μία αλλαγή στη ζωή σου, τότε αυτό αποτελεί δεδομένα ένα πιθανό ρίσκο, καθώς δεν ξέρεις πώς θα σε επηρεάσει», είπε χαρακτηριστικά ο Nole και συμπλήρωσε:

«Εγώ, πάντως, δεν τον βλέπω έτσι. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος από αυτή τη συνεργασία, ενώ νιώθω χαρούμενος που η έλευση του Boris εγκρίθηκε από τον Marian, ο οποίος παραμένει στην ομάδα μου.

Αμφότεροι έχουν πολύ καλή επικοινωνία και αυτό που παρατηρώ εγώ είναι πως υπάρχουν μονάχα θετικά από όλο αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορώ να προβλέψω και να υποσχεθώ τίποτα».

«Θα με βοηθήσει με την επιθετική του νοοτροπία»

Αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στον Becker, το Νο2 του κόσμου τόνισε ότι μπορεί να τον βοηθήσει πολύ στο πνευματικό κομμάτι του παιχνιδιού. «Προφανώς, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος, έχοντας κατακτήσει πάνω από 60 τίτλους, Grand Slams, Davis Cup και έχοντας σκαρφαλώσει στο Νο1», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Djokovic και συνέχισε:

«Τον σέβομαι απεριόριστα για ό,τι έχει πετύχει στην καριέρα του. Σίγουρα όταν αγωνιζόταν ο Boris ο τρόπος που…έχτιζες τον πόντο ήταν εντελώς διαφορετικά. Όλα γινόντουσαν πολύ πιο γρήγορα, ειδικά με την τακτική “serve and volley”.

Το τένις έχει αλλάξει πολύ σήμερα, καθώς λόγω της τεχνολογίας βασίζεται κυρίως στο παιχνίδι από τη baseline, με τα rallies να είναι πολύ πιο χρονοβόρα. Θεωρώ ότι με τα εξαιρετικά του βολέ, αλλά και την επιθετική του νοοτροπία, θα με βοηθήσει πολύ».