Τένις – Australian Open 2014: Οι υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν λιποθυμίες!

Του Κίμωνα Λειβαδιώτη
kmnlivadiotis7@gmail.com

Πολλά είναι τα παράπονα παικτών και κοινού από τη διοίκηση του Australian Open για τις συνθήκες που επικράτησαν την Τρίτη στο πρώτο Grand Slam της σεζόν. Το θερμόμετρο άγγιξε τους 43 βαθμούς Κελσίου, με συνέπεια να υπάρξουν ουκ ολίγα προβλήματα… Και το ζήτημα είναι πως σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δελτία μέχρι την Παρασκευή, η καυτή ατμόσφαιρα θα παραμείνει σταθερή…

Θεωρητικά υπάρχει πολιτική για να κλείνει η οροφή στα τρία κεντρικά κορτ και να σταματάει το παιχνίδι στα υπόλοιπα, όταν υπάρχουν τόσο καυτές καιρικές συνθήκες, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε πράξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια των αγώνων που έλαβαν χώρα από το πρωί μέχρι το απόγευμα, το κοινό ήταν εξαφανισμένο, ψάχνοντας απεγνωσμένα για μία σκιά και ένα παγωμένο μπουκάλι με νερό.

Και να ήταν μονάχα αυτό; Στην αναμέτρηση του Γάλλου Benoit Paire με τον Καναδό Frank Dancevic, που πραγματοποιήθηκε ντάλα μεσημέρι, είχαμε ένα σοβαρό περιστατικό.

Κοντά στην ολοκλήρωση του 2ου σετ, ο Dancevic (φωτό) δεν άντεξε άλλο και στη μέση ενός game πήγε προς τη μία πλευρά του κορτ και κατέρρευσε, ζητώντας λίγη σκιά και αρκετό πάγο. Οι διοργανωτές και ο αντίπαλός του έτρεξαν να τον βοηθήσουν και τελικά μετά από αρκετή ώρα ο Καναδός σηκώθηκε και έπαιξε αρκετά ανταγωνιστικά στο υπόλοιπο του αγώνα.

Παράλληλα, σε ένα άλλο κορτ είχαμε την απόλυτη κατάρρευση ενός ball boy (φωτό), το οποίος βοήθησε ένα αθλητής και κάθισε στη συνέχεια σε μία καρέκλα, ενώ ο Del Potro ήταν στα πρόθυρα κατάρρευσης στο δικό του παιχνίδι.

Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και το γεγονός πως έξι συνολικά παίκτες παράτησαν τα παιχνίδια που έπαιζαν στη μέση και αποχώρησαν, καθώς αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα, άλλα σοβαρά και άλλα λιγότερα σοβαρά. Πρόκειται για τους John Isner, Polona Hercog, Radek Stepanek, Bernard Tomic, Robin Haase και Julian Reister.