Τένις – Australian Open 2014: Γκρίνια Nadal, απάντηση από Federer, Murray και Djokovic!

Του Κίμωνα Λειβαδιώτη
kmnlivadiotis7@gmail.com

Παράπονο για την ταχύτητα των κορτ στο Australian Open εξέφρασε ο Rafael Nadal. «Οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές σε σχέση με αυτές που γνώριζα πριν δύο χρόνια», τόνισε ο Ισπανός, που πέρυσι απουσίασε από το εν λόγω τουρνουά, λόγω τραυματισμού.

Εν συνεχεία ανέφερε: «Το παιχνίδι σε αυτά τα κορτ είναι το πιο γρήγορο που έχω συναντήσει ποτέ σε αυτό το Open. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έκαναν αυτή την αλλαγή, μιας και τα δύο προηγούμενα χρόνια στο Australian Open πραγματοποιήθηκαν ορισμένα πολύ εντυπωσιακά ματς, μεγάλα σε διάρκεια, κάτι που ικανοποιεί πολύ το κοινό.

Οπότε, δεν κατανοώ γιατί οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν πιο γρήγορες συνθήκες. Θεωρώ ότι δεν θα είναι καλό για το θέαμα. Αλλά, όπως και να έχει, αυτοί αποφασίζουν κι εγώ είμαι ένας παίκτης, που πρέπει να παρουσιαστώ ανταγωνιστικός από την αρχή».

Απαντήσεις από Federer, Murray και Djokovic

Ο Roger Federer, από την πλευρά του, βρήκε τα κορτς λίγο πιο γρήγορα συγκριτικά με πέρυσι, ωστόσο τόνισε ότι ο Nadal μπορεί ακόμα κι έτσι να κάνει το παιχνίδι του, παίζοντας από τη baseline. «Είναι λίγο πιο γρήγορες οι συνθήκες, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημα», σχολίασε ο Ελβετός, απαντώντας στις δηλώσεις του μεγάλου του αντιπάλου, για να συμπληρώσει:

«Ακόμα κι έτσι (ο Nadal) μπορεί να κάνει το παιχνίδι του από τη baseline, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα. Μπορεί να παίζει όσο πίσω θέλει, να επιστρέφει μπάλες και γενικά αν θέλει μπορεί να κάνει ότι επιθυμεί. Το απέδειξε και όταν με κέρδισε στο Λονδίνο, όπου παίζαμε σε κλειστό, όπου τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα».

Κοινή γραμμή από Murray και Djokovic

Από την πλευρά του, ο Andy Murray δεν βρίσκει τίποτε διαφορετικό. «Όλα είναι ίδια με πέρυσι, ακριβώς τα ίδια. Ίδια ταχύτητα, ίδιες μπάλες, όλα ίδια. Μονάχα η Rod Laver Arena είναι λίγο πιο γρήγορη από τη Hisense Arena». Τέλος, το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, Novak Djokovic, τόνισε: «Για μένα το κεντρικό κορτ, η Rod Laver Arena, είναι ολόιδιο με πέρυσι. Πέρυσι, ήταν λίγο πιο γρήγορες οι συνθήκες συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά όχι κάποια μεγάλη διαφορά».