Τένις – AUS OPEN-Day 5: Νίκησε αλλά προβλημάτισε η Sharapova

Μελβούρνη, Αυστραλία-– Με δύο πρόσωπα εμφανίστηκε η Maria Sharapova κόντρα στην Αμερικανίδα Lauren Davis, την οποία και κέρδισε με 6-1, 6-7(5), 6-0 βγάζοντας ωστόσο σημαντικά τεχνικά προβλήματα στο δεύτερο σετ. Στο πρώτο και το τρίτο στα οποία έχασε μόλις ένα game ήταν η καλύτερη Sharapova, μέχρι στιγμής στο τουρνουά. Δεν άφησε μπάλες, αρκετό τρέξιμο, μεγάλα και «βαριά» χτυπήματα, ελάχιστα αβίαστα λάθη.

Σε αυτά τα δύο σετ η Davis έμοιαζε «κομπάρσος» καθώς δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο υψηλής ποιότητα τένις της Sharapova. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σύνολο στο πρώτο και στο τρίτο σετ η Davis πήρε μόλις 5 πόντους στο σερβίς της Ρωσίδας!

Στο δεύτερο σετ το μόνο που «γλίτωσε» από το…ναυάγιο της Sharapova ήταν τα σερβίς της, χάρη στα οποία σημείωσε 8 άσσους από τους 16 συνολικά που σημείωσε στο παιχνίδι.

Η Αμερικανίδα από τη μεριά της έπαιξε ουσιαστικό τένις, καθώς κατάφερε να εκμεταλλευτεί και τα δύο break-points που είχε, αλλά και 33 αβίαστα της Sharapova, φτάνοντας στην ισοφάριση χάρη στο 7-5 του tie-break.

Σε αυτό το σετ η νούμερο 103 στον κόσμο, μάλλον τα έδωσε όλα, καθώς στο τρίτο «κατέρρευσε» μέσα σε 33 λεπτά δεχόμενη τρία break από την Sharapova και χάνοντας 6-0 αποχαιρέτησε τη φετινή διοργάνωση.