Τένις – Στο World Group επέστρεψε η Βραζιλία

Αυτή ήταν επίσης η πρώτη ήττα των Ισπανών στο χώμα από τη Βραζιλία εδώ και 15 χρόνια όταν ο Gustavo Kuerten πήρε τη νίκη που εξασφάλισε την επικράτηση από τον νυν αρχηγό των Ισπανών Carlos Moya.

Ο Moya δεν είχε τον νούμερο 3 του κόσμου Rafa Nadal και τον νούμερο 7 David Ferrer, ανέφερε ωστόσο ότι η ομάδα του δεν θα μείνει για καιρό στη δεύτερη κατηγορία.

«Πιστεύω ότι είναι μια θέση στην οποία δεν ανήκει η Ισπανία», είπε ο Moya για τους πέντε φορές πρωταθλητές. «Υπήρξαν κάποιες καταστάσεις φέτος που έφεραν την ισπανική ομάδα στη δεύτερη κατηγορία. Είμαι σίγουρος ότι σε δύο χρόνια η Ισπανία θα επιστρέψει στο World Group».

Ο Bellucci, νούμερο 83 στον κόσμο, ήταν ο πρωταγωνιστής για τη Βραζιλία κερδίζοντας και τα 2 ματς που έδωσε περιλαμβανομένης της νίκης με 6-4 3-6 6-3 6-2 επί του νούμερο 15 Agut σε τρεις ώρες στο Sao Paulo. Με την στήριξη ενός θερμού κοινού ο Bellucci είχε 61 winner απέναντι στον Agut και δήλωσε ότι ποτέ δεν έπαιξε καλύτερα.

«Πιστεύω ότι είναι η σπουδαιότερη νίκη μου», είπε. «Για εμένα ήταν μια μεγάλη πρόκληση να παίζω στην πατρίδα μου απέναντι στην Ισπανία. Έκανα το καλύτερο παιχνίδι μου σήμερα για να φτάσω σε αυτό το σημείο που ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα. Στη διάρκεια του ματς νομίζω ότι ο Bautista Agut δεν αισθανόταν τόσο καλά καθώς ήταν πολύ άστοχος. Πιστεύω ότι αισθανόταν την πίεση απέναντι στο μεγάλο κοινό της Βραζιλίας».