Τένις – Αποχωρεί από την Adidas ο Murray

Η κίνηση αυτή εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο για τον Murray ο οποίος συνεργάζεται με την Adidas από το 2009. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph ο Murray θα πάρει κοντά στα 15 εκ. λίρες μαζί με bonus που σχετίζονται με την απόδοση από το πενταετές συμβόλαιό του με την εταιρεία το οποίο λήγει το Δεκέμβριο. Οι εκπρόσωποι του Σκωτσέζου αναζητούν εταιρείες που θα έχουν στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους τον αθλητή, κάτι που ίσως δεν συνέβαινε με την Adidas η οποία είχε να ασχοληθεί με μία σειρά μεγάλων ονομάτων.

Ο κόσμος του τένις βλέπει πολλές τέτοιες αλλαγές. Ο Novak Djokovic είναι το μεγάλο όνομα στην ιαπωνική εταιρεία της Uniqlo. Ο Τσέχος αστέρας Tomas Berdych αποχώρησε από τις παραδοσιακές εταιρείες αθλητικού ρουχισμού προχωρώντας σε συμφωνία με την H&M. Η εταιρεία management του Murray, η 77, έχει πολλές διασυνδέσεις σε αυτό τον τομέα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την συμφωνία που θα κλείσει για τον αθλητή που εκπροσωπεί μετά από μία πολύ απογοητευτική σεζόν. Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι γιατί όχι η Adidas ή η Nike, οι κυρίαρχοι του χώρου;

Η Nike επιμένει ότι οι παίκτες της δεν πρέπει να φορούν άλλες διαφημίσεις και πέρασαν μόλις τρεις μήνες από τη στιγμή που ο Murray υπέγραψε τριετές συμβόλαιο αξίας 4,5 εκ. λιρών για να έχει το λογότυπο της Standard Life στο δεξιό του ώμο.

Η Adidas, στο μεταξύ, μπορεί σύντομα να μείνει από μεγάλα ονόματα στο τένις αν αποχωρήσει ο Murray αλλά η εταιρεία γνωρίζει επίσης ότι οι πωλήσεις της σε ότι αφορά το τένις έχουν πέσει στο Ηνωμένο Βασίλειο παρά την παρουσία του Murray.

Παρουσιάζει ενδιαφέρον ωστόσο το ότι μεγάλα ονόματα του τένις όπως ο Djokovic, ο Berdych και τώρα ο Murray αποχωρούν από αυτές τις εταιρείες για άλλες που δεν έχουν παραδοσιακές σχέσεις με το άθλημα. Στο ποδόσφαιρο, οι αστέρες συνεχίζουν να έχουν συμφωνίες με τις μεγάλες εταιρείες, αλλά η απόφαση του χρυσού ολυμπιονίκη Greg Rutherford να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία με τίτλο ‘GRavity’ έχει φέρει τα πάνω κάτω στον στίβο.

Η κίνηση αυτή ήρθε μετά τη δήλωση του Βρετανού αθλητή του μήκους ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την προσφορά της Nike. Μπορεί να είναι ένα ακόμη παράδειγμα ενός μεγάλου ονόματος που ανοίγει το δρόμο και δίνει την ευκαιρία σε άλλους αθλητές να διαχειρίζονται τις επιχειρηματικές τους κινήσεις. Οι επόμενες κινήσεις του Murray αναμένονται συγκλονιστικές. Η απόφασή του να αποχωρήσει από την Adidas μπορεί να θεωρηθεί αντισυμβατική αλλά ίσως και να είναι μία καθοριστική στιγμή καθώς αρχίζει να βλέπει το μέλλον του πέρα από το τένις.