Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνική ομάδας Διάθλου

Οι…μηχανές είναι στο φουλ για την Εθνική ομάδα Διάθλου η οποία έχει ήδη ξεκινήσει το πρόγραμμα προετοιμασίας για το ξεκίνημα της νέας σεζόν. Ο πρώτος  κύκλος προετοιμασίας ξεκίνησε στο Belmeken της Βουλγαρίας (5-12.08), ενώ από τη περασμένη Δευτέρα Απόστολος Αγγέλης, Δημήτρης Κάππας, Κωνσταντίνος Καραμίχας, Δημήτρης Κυριαζής και Μαρία Τσακίρη, μαζί με τον τεχνικό Λευτέρη Φάφαλη βρίσκονται στο Ramsau της Αυστρίας όπου και θα προετοιμαστούν για 12 ημέρες σε συνθήκες χιονιού.

Παράλληλα, η Χρύσα Τσουρέκα και ο Κωνσταντίνος Κυριακίδης συμμετάσχουν στη διεθνή προετοιμασία της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FIS) που πραγματοποιείται από τις 2-14 Σεπτεμβρίου στο Val Di Fiemme της Ιταλίας. Οι αθλητές του Ε.Ο.Σ. Μετσόβους και του Ε.Ο.Σ. Νάουσας συνοδεύονται από την προπονήτρια του Σ.Ο.Χ Φλώρινας Βηθλεέμ Παπακοσμά. Η συγκεκριμένη προετοιμασία έχει ως στόχο να αναδείξει τις μεθόδους προπόνησης των αθλητών Σκι Αντοχής τους θερινούς μήνες.

Για το ευχάριστα «φορτωμένο» πρόγραμμα της Εθνική ομάδας μίλησε στο othersportsnews.gr ο τεχνικός σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας κ. Τιμωλέον Τσουρέκας.

«Αυτή τη χρονιά έχουμε ένα πρόγραμμα θα έλεγα, αρκετά καλό. Έπειτα από πολλά χρόνια μπήκαμε σε μια διαδικασία προγράμματος με προετοιμασίες στο εξωτερικό. Ήδη έχουμε κάνει μια προετοιμασία τον περασμένο Αύγουστο στο Belmenken της Βουλγαρίας, σε ένα κέντρο που έχει υψόμετρο και τώρα ξεκινάει η δεύτερη φάση του προγράμματος με την προετοιμασία στον παγετώνα στην Αυστρία, με προπόνηση σε χιόνι και σκοποβολή το απόγευμα, μια ολοκληρωμένη προετοιμασία για Δίαθλο.

Στο πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου έχουμε μια παρόμοια προετοιμασία και από εκεί και πέρα έχουμε ακόμα μία, λίγο πριν τους επίσημους αγώνες, η οποία θα γίνει ή στην κεντρική Ευρώπη ή στη Σκανδιναβία, κάτι που θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες εκείνη την εποχή. Στη συνέχεια, από τέλη Νοεμβρίου, θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα των IBU CUP μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Η ομάδα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό και θα ακολουθήσει ολόκληρο το πρόγραμμα είναι ο Απόστολος Αγγέλης, ο Κλεάνθης Καραμίχας, ο Δημήτρης Κάππας, η Μαρία Τσακίρη και ο Δημήτρης Κυριαζής. Από εκεί και πέρα το Νοέμβριο ευελπιστούμε να θα μπουν η Χριστίνα Κιουρκενίδου μαζί με τη Μαρία Μπούμπα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η γυναικεία ομάδα και το Δεκέμβριο αναμένεται να μπει και ο Σάκης Τσακίρης».