Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Βασίλης Τσολακίδης στο grand prix του Szombathely

Σαν αύριο (Δευτέρα) πριν από 34 χρόνια γεννήθηκε ο Βασίλης Τσολακίδης. Το οξύμωρο είναι ότι η ηλικία του δεν συμβαδίζει, σε καμία περίπτωση, με την αγωνιστική του κατάσταση. Ο ολυμπιονίκης, στους Αγώνες του Λονδίνου, από τον πρώτο αγώνα προετοιμασίας, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Αμβέρσας (30.09-6.10) πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση στο δίζυγο στο grand prix του Szambathely (Ουγγαρία) χαρίζοντας στη χώρα μας το χρυσό μετάλλιο.

Εντυπωσιακός στον προκριματικό

Στον προκριματικό αγώνα που διεξήχθη το Σάββατο (7.09) ο Βασίλης Τσολακίδης εκτέλεσε με εξαιρετικό τρόπο το νέο του πρόγραμμα το οποίο είχε συντελεστή (6,80) και μάλιστα είναι από τα δυσκολότερα-αν όχι το δυσκολότερο-στην καριέρα του.

Η εντυπωσιακή αυτή εμφάνιση του χάρισε τη δεύτερη θέση βρισκόμενος πίσω από τον Mitja Petkovsek (Σλοβενία). Οι δυο γυμναστές ισοβάθμησαν στη συνολική βαθμολογία με 15.833 βαθμούς, αλλά ο Σλοβένος, αν και είχε χαμηλότερο συντελεστή δυσκολίας (6,50) πήρε μεγαλύτερο βαθμό στην εκτέλεση (9.333), ενώ ο Τσολακίδης βαθμολογήθηκε με 8.533.

Ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής, πριν από λίγες ώρες, πήρε τη…ρεβάνς και με μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στον τελικό και βελτιώνοντας την επίδοσή του (15.400) ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Petkovsek που αν και ανέβασε τον συντελεστή δυσκολίας (6.70) συγκέντρωσε 15.300 βαθμούς κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Στον τελικό ο Τσολακίδης πήρε 8.600 βαθμούς για την εκτέλεση, όσους και ο Σλοβένος.

Την 3η θέση κατέκτησε ο Ολλανδός και «χρυσός» ολυμπιονίκης στο μονόζυγο Zonderland Epke που συγκέντρωσε 15.050 βαθμούς (6.70 συντελεστής δυσκολίας, 8.350 εκτέλεση), ενώ στην 4η θέση βρέθηκε ένας ακόμα Σλοβένος ο Dimic Alen που βαθμολογήθηκε με 14.550 βαθμούς (6.100 συντελεστής δυσκολίας, 8.450 εκτέλεση). Την 6άδα του τελικού συμπλήρωσαν οι Deurloo Bart (Ολλανδία) με σύνολο βαθμών 14.050 και David Vescsernyes (Ουγγαρία) με 12.400 βαθμούς.

Αλέκος Ιωακειμίδης: Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι

Ο προπονητής του Βασίλη Τσολακίδη, Αλέκος Ιωακειμίδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος μετά την εξαιρετική εμφάνιση του 34χρονου γυμναστή σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Γυμναστικής Ελληνικής Ομοσπονδίας (Ε.Γ.Ο) και ευχήθηκε σε μια εξίσου καλή εμφάνιση στο μεγάλο ραντεβού του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής στο Osijek της Κροατίας την επόμενη εβδομάδα.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Ποτέ άλλοτε ο Βασίλης δεν είχε «βγάλει» ένα τόσο δυνατό πρόγραμμα και χαιρόμαστε που τώρα κατάφερε να το εκτελέσει δύο φορές, σε προκριματικό και τελικό. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Στον προκριματικό του Σαββάτου είχε μία περιττή αιώρηση, αλλά στον τελικό διορθώσαμε το τελευταίο κομμάτι του προγράμματος. Ελπίζουμε σε μια εξίσου καλή εμφάνιση και στον προσεχή αγώνα στην Κροατία, παρά την κούραση που μπορεί να υπάρχει»