Στο αεροδρόμιο της Βιέννης η κλήρωση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Η αντιστροφή μέτρηση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ξεκίνησε, καθώς σε 30 μέρες από τώρα (4-13.10) η Βιέννη θα υποδεχθεί την αφρόκρεμα της ευρωπαϊκής επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Σήμερα, ουσιαστικά ανοίγει η αυλαία, καθώς στις 12.00 (ώρα Ελλάδος) θα διεξαχθεί η κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο της πόλης! Φυσικά το ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς είναι μεγάλο καθώς τόσο η Εθνική ομάδα των ανδρών, όσο και αυτή των γυναικών περιμένουν με αγωνία για να μάθουν τους αντιπάλους τους.

Θυμίζουμε ότι οι άνδρες θα βρεθούν για ακόμη μια χρονιά στην πρώτη κατηγορία (Championship Division), ενώ οι γυναίκες θα αγωνιστούν στη δεύτερη κατηγορία (Challenge Division). Στην πρώτη κατηγορία θα συμμετάσχουν 12 αντί για 16 ομάδες όπως είχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας (2011), αντίθετα στην κατηγορία Challenge Division θα συμμετάσχουν κατ’ εξαίρεση 13 ομάδες, καθώς μετά από αίτημα της ομοσπονδίας της Αυστρία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (E.T.T.U) στην κατηγορία θα προστεθεί και η οικοδέσποινα Αυστρία η οποία θα αγωνιστεί σε προκριματικό αγώνα με μια από τις ομάδες που ανέβηκαν στην κατηγορία και στα τέλος αντί για δύο ομάδες θα υποβιβασθούν τρεις.

Οι αντίπαλοι των εθνικών μας ομάδων

Στην Championship Division εκτός από τη χώρα μας θα πάρουν μέρος και οι Πορτογαλία, Ρωσία, Γαλλία, Κροατία, Γερμανία, Λευκορωσία, Ισπανία, Αυστρία, Σουηδία, Τσεχία και Πολωνία.

Αντίστοιχα η Εθνική ομάδα των γυναικών θα βρεθεί στην Challenge Division μαζί με τις Κροατία, Αγγλία, Σουηδία, Λουξεμβούργο, Σερβία, Πορτογαλία, Λιθουανία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Ιταλία, Σλοβενία και Αυστρία.