Στη Βουλγαρία το ελληνικό μπάντμιντον για δυο πολύ σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις

Στη Βουλγαρία βρίσκονται ήδη οι καλύτεροι Έλληνες παίκτες του μπάντμιντον όπου θα αγωνιστούν σε δύο πολύ σημαντικά τουρνουά. Το πρώτο είναι το Bulgarian Junior International 2013 και θα φιλοξενηθεί στην πόλη Pazardzhik από σήμερα και μέχρι την Δευτέρα (18/8), ενώ την ίδια μέρα θα ξεκινήσει το Eurasia Bulgaria Open 2013.

Η χώρα μας θα δώσει το παρόν και στις δυο διοργανώσεις σε μία αποστολή που είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν λάβει μέρος σε διεθνές τουρνουά.

«Το γεγονός ότι τα δύο αυτά τουρνουά διεξάγονται στη Βουλγαρία, είναι κάτι το οποίο μας διευκολύνει αρκετά, ως προς τη μετακίνησή μας και έτσι είναι λογικό η Ελλάδα να συμμετέχει με πολλούς αθλητές», θα πει στο othersportsnews.gr o πρόεδρος του Ο.Α.Γ. Ωραιοκάστρου (Ο.Α.Γ.Ω) Ανδρέας Τέντας, ο οποίος βρίσκεται στη Βουλγαρία μαζί με τους Έλληνες αθλητές.

«Το Bulgarian Junior International είναι ένα πολύ σημαντικό τουρνουά το οποίο διεξάγεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Βουλγαρία. Βρίσκεται στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας των Junior και δίνει πολλούς βαθμούς για την κατάταξη. Όπως είπα και πριν είναι η πρώτη φορά που έχουμε τόσο μεγάλη συμμετοχή, καθώς οι περισσότεροι είναι από το Σιδηρόκαστρο, εκτός από την κυρία Δέσποινα Καντζόγλου που είναι από τον Πλάτωνα Σερρών».

Στο συγκεκριμένο τουρνουά στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής αθλητές και αθλήτριες μέχρι 18 ετών, η χώρα μας θα λάβει μέρος με τρεις αθλητές και πέντε αθλήτριες.

Πιο αναλυτικά στο απλό ανδρών την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι Θανάσης Γεράνης (Ιάσων Θεσσαλονίκης) και Πέτρος Τέντας (Ο.Α.Γ.Ω), οι οποίο θα αγωνιστούν και στο διπλό. Στην ίδια κατηγορία, από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχει και ο Στέργιος Καρπάτσης που θα έχει ως παρτενέρ τον Dragoslav Petrovic από τη Σερβία.

Στις γυναίκες στο απλό θα συμμετάσχουν οι Δέσποινα Καντζόγλου (Πλάτωνας Σερρών), Ελένη Παπαδοπούλου (Ρούπελ Σιδηροκάστρου) , Ζωή Αλελή (Ρούπελ Σιδηροκάστρου), Πολυβία Τζήκα (Ρούπελ Σιδηροκάστρου) και Ελένη Μελεκίδου (Ρούπελ Σιδηροκάστρου).

Τα ζευγάρια που θα ριχτούν στη μάχη στην κατηγορία του διπλού είναι Ελένη Μελεκίδου/Ελένη Παπαδοπούλου και Ζωή Αλελή/Πολυβία Τζήκα. Στο μικτό διπλό ο Στέργιος Καρπάτσης θα έχει παρτενέρ την Ελένη Μελικίδου, ο Θανάσης Γεράνης θα είναι ζευγάρι με την Δέσποινα Καντζόγλου, ενώ ο Πέτρος Τέντας θα έχει παρτενέρ την Kalina Georgieva από τη Βουλγαρία.

Την Δέσποινα Καντζόγλου θα συνοδέψει ο προπονητής του Πλάτωνα Σερρών Αλέξανδρος Καντζόγλου, ενώ τις αθλήτριες του Ρούπελ Σιδηροκάστρου θα της συνοδέψει ο προπονητής του συλλόγου Βασίλης Κιομουρτζίδης.

Ελλάς-Γαλλία μονομαχία…

Δύσκολη είναι η κλήρωση στο απλό ανδρών καθώς Θανάσης Γεράνης και Πέτρος Τέντας θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στον πρώτο αγώνα τους Γάλλους Ronan Gueguin και Thomas Baures αντίστοιχα. Στο διπλό οι Θανάσης Γεράνης/Πέτρος Τέντας θα κοντραριστούν με τους Γάλλους Mateo Martinez/Thomas Vallez, ενώ την ίδια περίπου ώρα οι Στέργιος Καρπάτσης/Dragoslav Petrovic θα μάχονται απέναντι στους επίσης Γάλλους Baptiste Azais Davy/Vincet Medina.

Στο απλό των γυναικών η Ελένη Παπαδοπούλου αντιμετωπίζει στον πρώτο αγώνα την Lia Salehar (Σλοβενία), η Ζωή Αλελή την Senem Guleroglou (Τουρκία), η Πολυβία Τζήκα θα αντιμετωπίσει την Cheryl Seinen (Ολλανδία), η Ελένη Μελικίδου θα βρει μπροστά της τη Ρωσίδα Olga Lipkina, ενώ η Δέσποινα Καντζόγλου θα παίξει κόντρα στην Buket Koca (Τουρκία).

Στο διπλό γυναικών Ελένη Μελικίδου/Ελένη Παπαδοπούλου θα ξεκινήσουν κόντρα στις Ρωσίδες Kristina Averkina/Olga Lipkina, ενώ το δεύτερο ελληνικό ζευγάρι Ζωή Αλελή/Πολυβία Τζήκα θα αντιμετωπίσει τις Kalina Georgieva/Mihaela Ivanova από τη Βουλγαρία.

Στο μικτό διπλό το ζευγάρι Στέργιος Καρπάτσης/Ελένη Μελικίδου θα αγωνιστούν κόντρα στο ζευγάρι από τη Ρωσία Roman Kulaga/Viktoriya Dergunova, Πέτρος Τέντας και Kalina Georgieva θα παίξουν απέναντι στο ζευγάρι Jordan Corvee (Γαλλία)/Soraia Askari Hosni (Ρουμανία), ενώ το ζευγάρι Θανάσης Γεράνης/Δέσποινα Καντζόγλου θα αντιμετωπίσουν το ζευγάρι από τη Γαλλία Toma Junior Popov/Lole Courtois.

Πέτρος Τέντας: Αισθάνομαι έτοιμος!

Το othersportsnews.gr επικοινώνησε με τη Βουλγαρία και μίλησε με τον Πέτρο Τέντα ο οποίος βρίσκεται στη γείτονα χώρα τις τελευταίες δέκα μέρες στα πλαίσια της μίνι-προετοιμασίας τόσο για το τουρνουά των Junior, όσο και γι’ αυτό που διεξάγεται στη Sofia την προσεχή Δευτέρα (Eurasia Bulgaria Open 2013).

«Τις τελευταίες δέκα μέρες βρίσκομαι στη Βουλγαρία όπου και κάνω προπονήσεις, είμαι καλά και αισθάνομαι έτοιμος και για τα δύο τουρνουά. Ακόμα και μία νίκη στο τουρνουά θα με κάνει πολύ χαρούμενο καθώς το άθλημα μας δεν είναι και τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα, απ’ όσο στις άλλες χώρες στις οποίες οι αθλητές και οι αθλήτριες κάνουν πολύ καλύτερη προετοιμασία για τους αγώνες που θα λάβουν μέρος.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είμαι καλά και δεν έχω άγχος, ωστόσο συνήθως, όταν μπαίνω μέσα στον αγωνιστικό χώρο το άγχος με καταβάλει, κάτι που πρέπει να ξεπεράσω αυτή τη φορά για να ευχαριστηθώ το παιχνίδι μου».

Eurasia Bulgarian Open

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Bulgarian Junior International θα ξεκινήσει το Eurasia Bulgarian Open με τη χώρα μας να δίνει και πάλι το παρών. Τη διοργάνωση θα φιλοξενήσει η Sofia και το Sports Hall με έξι γήπεδα και θα πάρουν μέρος πολύ δυνατοί παίκτες απ’ όλη την Ευρώπη.

«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό του τουρνουά το οποίο μπήκε εμβόλιμα στην ατζέντα της Ομοσπονδίας και μάλιστα έχει μεγάλος κύρος, καθώς λαμβάνουν μέρος μεγάλα ονόματα του αθλήματος», θα πει ο Ανδρέας Τέντας.

«Για παράδειγμα η αθλήτρια από τη Βουλγαρία Linda Zetchiri είναι κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μάλιστα στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στην Κίνα έφτασε μέχρι τις «16» καλύτερες του κόσμου!

Από ελληνικής πλευρά στο απλό ανδρών θα αγωνιστούν οι Γιώργος Χαραλαμπίδης (Ε.Α.Τ.Ε.Κ. College Club) Δημήτρης Όρλης, Πέτρος Τέντας (Ο.Α.Γ.Ω.), Βασίλης Κιομουρτζίδης (Ρούπελ Σιδηροκάστρου), Σταμάτης Τσιγκιρδάκης (Ε.Α.Τ.Ε.Κ. College Club) και Ηλίας Ξάνθου (Α.Ο. Κάστρο).

Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης θα αγωνιστεί απευθείας στο κυρίως ταμπλό, καθώς αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πριν από δύο χρόνια με αποτέλεσμα να έχει συγκεντρώσει πολλούς πόντους κάτι που τον βοήθησε να αποφύγει τα προκριματικά στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην αποστολή ήταν αρχικά και ο Αντώνης Χατζηφώτης, ο οποίος όμως δεν θα πάρει μέρος στη διοργάνωση για διάφορους λόγους…

Στο διπλό ανδρών ο Ηλίας Ξάνθου θα έχει παρτενέρ τον Βασίλη Κιομουρτζίδη, ενώ ο Πέτρος Τέντας θα αγωνιστεί πλάι στον Δημήτρη Όρλη.

Στο μικτό διπλό θα πάρουν μέρος τα αδέρφια Πέτρος και Ειρήνη Τέντα. Η τελευταία μάλιστα είναι η μοναδική μας εκπρόσωπος στο συγκεκριμένο τουρνουά στο απλό γυναικών.

Ποιοι είναι οι πρώτοι αντίπαλοί μας

Στην κατηγορία του απλού στους άνδρες ο Πέτρος Τέντας θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο τον Βούλγαρο Daniel Lachezarov Nikolov. Δύσκολη αποστολή θα έχει ο Βασίλης Κιομουρτζίδης που θα αγωνιστεί κόντρα στον επίσης Βούλγαρο, αλλά και νούμερο οκτώ του ταμπλό Dimitar Delchev, ενώ πρώτος αντίπαλός για τον Δημήτρη Όρλη θα είναι ο Γάλλος Mateo Martinez, ο οποίος μαζί με τον Thomas Vallez θα βρεθούν αντιμέτωποι σήμερα, στο τουρνουά Junior στην κατηγορία του διπλού ανδρών με τους Θανάση Γεράνη και Πέτρο Τέντα.

Στην ίδια κατηγορία ο Σταμάτης Τσιγκιρδάκης θα κοντραριστεί με τον Ρώσο (και νούμερο 16 στο ταμπλό) Dmitrii Riabov, ενώ ο Ηλίας Ξάνθου θα παλέψει απέναντι στον Τούρκο Furkan Demir. Για το κυρίως ταμπλό ο Γιώργος Χαραλαμπίδης κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον Γάλλο Yoann Turlan.

Στο διπλό ανδρών οι Γάλλοι Tanguy Citron/Thomas Vallez θα παίξουν απέναντι στους Βασίλη Κιομουρτζίδη και Ηλία Ξάνθου, ενώ οι Δημήτρης Όρλης και Πέτρος Τέντας θα αγωνιστούν στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στους Γάλλους Thomas Baures/Marc Laporte.

Στο απλό γυναικών η Ειρήνη Τέντα στον πρώτο αγώνα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Merve Coban (Τουρκία), η οποία θα αγωνιστεί και στο μικτό μαζί με τον Πέτρο Τέντα. Τα δυο αδέλφια στο πρώτο τους παιχνίδι θα αντιμετωπίσουν το ζευγάρι από τη Βουλγαρία Stefan Garev/Mila Ivanova.

Δημήτρης Όρλης: Νίκη, αλλά και εμπειρίες

Πριν από την αναχώρηση του για τη Βουλγαρία ο Δημήτρης Όρλης μίλησε στο othersportsnews.gr για το Eurasia Open, αλλά και για τους στόχους του.

«Είναι ένα καλό τουρνουά που γίνεται για πρώτη φορά και επειδή διεξάγεται στη Βουλγαρία που είναι αρκετά κοντά ως απόσταση ήταν μία ιδανική ευκαιρία για να συμμετάσχω.

Σίγουρα σε ένα τέτοιο τουρνουά αυτό που θέλω να αποκομίσω είναι οι εμπειρίες καθώς γενικά δεν υπάρχει η δυνατότητα να αγωνίζομαι σε πολλά κάθε χρόνο. Πέρα όμως από αυτό μία νίκη θα ήταν ότι καλύτερο για μένα, καθώς είναι πολύ σημαντικό, τουλάχιστον σε ότι αφορά εμένα προσωπικά».

Για τη συμμετοχή της μας μίλησε και η ομαδική γυναίκα, από ελληνικής πλευράς Ειρήνη Τέντα.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη που θα αγωνιστώ σε ένα τέτοιο τουρνουά καθώς όλες οι διοργανώσεις μπάντμιντον στο εξωτερικό είναι σε ψηλό επίπεδο. Βρίσκομαι στη Βουλγαρία περίπου δύο εβδομάδες, όπου κάνω διπλές προπονήσεις κάτι που με βοηθάει σε μεγάλο βαθμό.

Δεν έχω πολλές απαιτήσεις, αφού γνωρίζω ότι όλα τα τουρνουά στο εξωτερικό είναι πολύ δύσκολα, ωστόσο στόχος μου είναι να παίξω απελευθερωμένα και να χαρώ το παιχνίδι μου και να μην αφήσω το άγχος μου να με παρασύρει κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά».

Το πρώτο τουρνουά στη Βουλγαρία (Junior) ξεκινάει σήμερα και το othersportsnews.gr θα σας μεταφέρει τις εξελίξεις, αλλά και τα αποτελέσματα όλων των ελληνικών συμμετοχών.