Στη Βουλγαρία η Εθνική ομάδα μπάντμιντον

Λίγο πριν τις 18:00 έφτασε στην πόλη Bourgas η ελληνική αποστολή, όπου και κατέλυσε στο ξενοδοχείο Aqua, καθώς από αύριο ρίχνεται στη μάχη για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών το οποίο και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 1 Οκτωβρίου.

Στην ελληνική αποστολή απαρτίζεται από τους Ηλία Ξάνθου (Κάστρο), Παναγιώτη Σκαρλάτο (Ρούπελ), Γιώργο Γάλβα (Ρούπελ), Σταμάτη Τσιγκιρδάκη (ΕΑΤΕΚ), Πέτρο Τέντα (Ο.Α.Γ.Ω.), Ελένη Μελεκίδου (Ρούπελ), Χαρούλα Καντζόγλου (Πλάτων Σερρών) και Ειρήνη Τέντα (Ο.Α.Γ.Ω.). Την ομάδα συνοδεύουν ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Ξάνθου, αλλά και ο αρχηγός αποστολής Ανδρέας Τέντας. Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να γίνει η καθιερωμένη σύσκεψη, όπου θα διεξαχθούν η κληρώσεις τόσο στο ομαδικό, όσο και στο ατομικό.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Mladost και θα ξεκινήσει με τους αγώνες στο ομαδικό (09:00), με την επίσημη έναρξη να είναι προγραμματισμένη για τις 14:00, ενώ οι χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή, εκτός από την Ελλάδα, είναι η Τουρκία, η Βουλγαρία (δύο από τα μεγάλα φαβορί), η Σερβία, η ΠΓΔΜ, η Ρουμανία και η Μολδαβία και πιθανώς η Κροατία.

Εν αναμονή των κληρώσεων…

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στο στρατόπεδο της Εθνικής, καθώς όλοι περιμένουν  με αγωνία τη σημερινή κλήρωση, έτσι ώστε για να μπορέσουν να ετοιμαστούν κατάλληλα για τους αγώνες.

Στο othersportsnews.gr μίλησε ο ομοσπονδιακός προπονητής και προπονητής του Κάστρου, Βασίλης Ξάνθου λίγο πριν την αναχώρηση για το Burgas. «Η Εθνική ομάδα θα συμμετάσχει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα με πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες σε ένα αρκετά δυνατό τουρνουά. Στο ομαδικό τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Αντίθετα στο ατομικό πιστεύω ότι μπορούμε να τα πάμε πολύ καλά και γιατί όχι να δούμε ακόμα και βάθρο από μερικούς αθλητές. Γενικά, θεωρώ ότι έχουμε αρκετά καλές μονάδες στην ομάδα και θα τα δώσουμε όλα για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Για το τουρνουά μίλησε και ο Γιώργος Γάλβας. Ο αθλητής του Ρούπελ, περιμένει, όπως και οι περισσότεροι, την κλήρωση από την οποία θα ξεκαθαρίσουν πολλά για τη συνέχεια. «Η προετοιμασία ήταν σχετικά καλή. Βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση. Αν μάλιστα βοηθήσει και η κλήρωση πιστεύω ότι θα μπορέσω να περάσω τουλάχιστον ένα γύρο. Στο διπλό θα αγωνιστώ μαζί με τον Παναγιώτη Σκαρλάτο. Και εκεί δεν γνωρίζουμε ακόμα την κλήρωση, όμως θεωρώ ότι εκεί έχουμε περισσότερες ελπίδες για να προχωρήσουμε αρκετά».

Στο othersportsnews.gr μίλησε και η Ειρήνη Τέντα, η οποία υπογράμμισε τις δυσκολίες που έχει στο ομαδικό Γυναικών η Εθνική ομάδα. «Σίγουρα στο ομαδικό τα πράγματα θα είναι δύσκολα, όχι λόγω τις δυναμικότητας των αντιπάλων, αλλά λόγω του ότι δεν έχουμε αρκετά παιχνίδια μεταξύ μας κι αυτός ο παράγοντας ίσως να μας επηρεάσει. Όσο για το ατομικό αν και δεν γνωρίζω ακόμα τις κληρώσεις, αισθάνομαι πολύ καλά, προς το παρών δεν έχω άγχος και στόχος μου είναι να παίξω όσο το δυνατόν καλύτερα και από εκεί και πέρα ό, τι βγει».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Πέτρου Τέντα. «Η προετοιμασία πήγε αρκετά καλά. Στο ομαδικό Τουρκία και Βουλγαρία είναι μακράν τα δύο μεγάλα φαβορί για τα μετάλλια. Από εκεί και πέρα εμείς θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε για ένα μετάλλιο με τις υπόλοιπες χώρες. Στο ατομικό δεν γνωρίζω τι παίκτες θα αντιμετωπίσω. Αυτό που ελπίζω είναι μια καλή κλήρωση έτσι ώστε να ευχαριστηθώ τον αγώνα και να τα πάω όσο καλύτερα μπορώ».

Από την πλευρά του ο Σταμάτης Τσιγκιρδάκης μίλησε στο othersportsnews.gr για τους στόχους και τις προσδοκίες του στο συγκεκριμένο τουρνουά. «Θεωρώ ότι έγινε καλή δουλειά στην προετοιμασία. Οι προσδοκίες από εκεί και πέρα είναι να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι μας, γιατί όπως ξέρετε το βαλκανικό επίπεδο είναι αρκετά ψηλό. Οι ομάδες είναι αρκετά δύσκολες, ειδικά η Τουρκία και η Βουλγαρία, ενώ και η Σερβία παρουσιάζεται αρκετά ανεβασμένη.

Σαφώς το έργο μας στο ομαδικό θα είναι δύσκολο, καθώς χρειάζεται-για να περάσουμε στην επόμενη φάση- τρεις νίκες κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο. Φυσικά, μεγάλο ρόλο θα παίξουν και οι κληρώσεις τις οποίες ακόμα δεν γνωρίζουμε. Ωστόσο όπως είπα και πριν θα τα δώσουμε όλα προκειμένου να κερδίσουμε εμπειρίες, αλλά και για να προχωρήσουμε στη διοργάνωση».

Ξεκίνημα με Βουλγαρία

Πριν από λίγο έγινε η κλήρωση στο ομαδικό  με την Εθνική ομάδα να αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα την οικοδέσποινα Βουλγαρία. Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική θα είναι η ομάδα της Μολδαβίας, ενώ στο πιο κρίσιμο, λογικά, παιχνίδι η  Ελλάδα θα κοντραριστεί με την επικίνδυνη Σερβία. Ο δεύτερος όμιλος απαρτίζεται από τις Τουρκία, Ρουμανία και Σκόπια. Η έναρξη των αγώνων είναι προγραμματισμένη για τις 09:00 το πρωί. Μείνετε στο ohtersportsnews.gr για να μάθετε τις εξελίξεις της Εθνικής μας ομάδας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.