Στην Ουκρανία θα συνεχιστεί το ευρωπαϊκό ταξίδι της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

Στη μακρινή Ουκρανία θα καταγραφεί το δεύτερο μέρος της φετινής προσπάθειας της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης γυναικών (E.T.T.U. Cup). Μετά τη σπουδαία πρόκριση στο Λουξεμβούργο με πρωτιά στον όμιλό της η ομάδα της συμπρωτεύουσας κληρώθηκε στο 2ο γκρουπ της 2ης φάσης και θα διεκδικήσει το καλύτερο απέναντι στην ουκρανική TTSC Νορντ, την πορτογαλική Γκρουπο ντο Σέντρο και τη βελγική KTTC AFP Άντβερπεν. Τους αντιπάλους της στην ίδια φάση του θεσμού έμαθε και η ιταλική Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη, που επίσης προκρίθηκε ως 1η από τον όμιλό της. Όλα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 19 και 20 Οκτωβρίου, μία εβδομάδα μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών της Αυστρίας.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Λουξεμβούργο η Χ.Α.Ν.Θ. κυνήγησε την πρόκριση και την πήρε με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Στην Ουκρανία ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει πολύ περισσότερο όχι μόνο γιατί είναι πιο δυνατές οι ομάδες, αλλά και γιατί περνάει μόνο η νικήτρια του γκρουπ στην 3η φάση. Μάλιστα, η οικοδέσποινα Νορντ και η Γκρούπο ντε Σέντρο ήταν απευθείας στη 2η φάση των αγώνων και μόνο η Άντβερπεν μετείχε στα πρώτα γκρουπ (και προκρίθηκε ως 2η). Ως εκ τούτου οι αξιόλογες εμφανίσεις και η αποκόμιση νέων πολύτιμων εμπειριών θα είναι η βασική επιδίωξη για τις αθλήτριες του Δημήτρη Καραΐσκου κι από κει και πέρα ό,τι περισσότερο έρθει θα είναι καλοδεχούμενο.

Στο Λουξεμβούργο θα βρεθεί αυτή τη φορά η Νορμπέλο της Παπαδάκη. Κληρώθηκε στο 3ο γκρουπ και θα συναντήσει τη γηπεδούχο DT Ρούεντ, τη σουηδική Μαλαρένερτζι BTK και τη Μπούντουκνοστ Ποντγκόριτσα από το Μαυροβούνιο. Με δεδομένο ότι προκρίνεται μόνο η ομάδα, που θα τερματίσει 1η στο γκρουπ, είναι εξαιρετικά δύσκολο το έργο του ιταλικού κλαμπ.

* Στο διεθνές τουρνουά της Οστράβα για αθλητές με αναπηρίες παίρνει μέρος ο Χρήστος Στάμου. Αγωνίζεται στην κλάση 2 των αθλητών με αμαξίδιο (ΤΤ2), όπου έχει και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας. Το όπεν ολοκληρώνεται την Κυριακή.