Σκουός – TOC 2016: Elshorbagy και Matthew στον τελικό

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ— Τη μεγάλη ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του θα έχει το νούμερο 1 στον κόσμο, Mohamed Elshorbagy, ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γάλλου και νούμερο 7 του ταμπλό, Mathieu Castagnet επικρατώντας με 3-1.

Ο Αιγύπτιος κατάφερε να υποχρεώσει τον Γάλλο σε αρκετά λάθη τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο σετ τα οποία και κέρδισε με 11-9, 11-6. Στο τρίτο ο Γάλλος μπήκε πιο δυνατά καθώς τα περιθώρια για πρόκριση είχαν στενέψει μετά το 2-0.

Ο Castagnet άντεξε στα βολέ του Αιγύπτιου και παράλληλα φάνηκε πιο ψύχραιμος στα ράλι κερδίζοντας εύκολα με 11-3 μπαίνοντας και πάλι στο κόλπο της πρόκρισης.

Ωστόσο στο τέταρτο σετ ο Elshorbagy δεν είχε κανένα πρόβλημα για να πάρει τη νίκη με 11-7 και παράλληλα την πρόκριση στον τελικό με 3-1.

Τυχερός Matthew, άτυχος Gaultier

Ο δεύτερος ημιτελικός αναμένοντας και ο πιο συναρπαστικός ανάμεσα σε δύο παίκτες που δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Ο νούμερο 2 του ταμπλό, Nick Matthews αντιμετώπισε τον παγκόσμιος πρωταθλητή Gregory Gaultier με την αναμέτρηση να διαρκεί μόλις 14 λεπτά…

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από τον τραυματισμό στον αστράγαλο που υπέστη ο Γάλλος κι ενώ το παιχνίδι ήταν ισόπαλο 3-3. Αμέσως εγκατάλειψε το court, ενώ λίγο αργότερα και βλέποντας ότι ο πόνος δυνάμωνε υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τον ημιτελικό χαρίζοντας μια άκοπη πρόκριση στον Matthew.