Σκουός – TOC 2016: Ο τίτλος στην Nour El Sherbini

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ— Αυτή τη φορά η Sobhy δεν μπόρεσε να κερδίσει και τρίτη Αιγύπτια. Η νουμερο 1 παίκτρια στις ΗΠΑ κατάφερε να αποκλείσει την καλύτερη στον κόσμο αυτή τη στιγμή, Raneem El Welily, αλλά και την Nouran Gohar, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό, όμως εκεί βρήκε μπροστά της μια καταπληκτική παίκτρια, την Nour El Sherbini, η οποία «γκρέμισε» τα όνειρα της Αμερικανίδας για τον πρώτο τίτλο TOC στην καριέρα της.

Εξάλλου η Αιγύπτια, όπως φάνηκε, ήθελε πάρα πολύ αυτόν τον τίτλο, καθώς και γι’ αυτήν ήταν ο πρώτος στη διοργάνωση.

Η νούμερο 5 στον κόσμο μπήκε πολύ δυνατά στον τελικό και χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο στην Αμερικανίδα, κατακτώντας το πρώτο σετ με 11-4.

Η άσχημη εμφάνιση δεν επηρέασε καθόλου την Sobhy, η οποία κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια επικρατώντας στο δεύτερο σετ με 11-9 με το αμερικανικό κοινό που είχε γεμίσει για μια ακόμη μέρα το Grand Central Terminal, να την αποθεώνει.

Όμως ένα γρήγορο 5-0 στο τρίτο σετ δεν επέτρεψε αρχικά στην Sobhy να μείνει κοντά στο σκορ. Ωστόσο στη συνέχεια η Αμερικανίδα έφερε σε δύσκολη θέση την Αιγύπτια η οποία πήρε πολύ δύσκολα το σετ με 12-10 κάνοντας το 2-1.

Από εκεί και πέρα η El Sherbini στηρίχθηκε στο…άγχος της Sοbhy, η οποία προσπάθησε να παίξει συντηρητικά για να μείνει στο παιχνίδι, κάτι που δεν κατάφερε με την Αιγύπτια να επικρατεί με 11-8 και με 3-1 σετ να κατακτά τον τίτλο.

«Είναι ένα απερίγραπτο συναίσθημα», δήλωσε μετά τον τελικό η μεγάλη νικήτρια. «Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια αυτά που αισθάνομαι αυτή τη στιγμή. Αναμφίβολα αυτή είναι μια τεράστια νίκη για μένα την οποία δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου.

Ήταν ένα εξαιρετικό τουρνουά με συναρπαστικές αναμετρήσεις. Θεωρώ ότι όλες πάνω κάτω είμαστε στο ίδιο επίπεδο, αλλά οπωσδήποτε το να είσαι στην πρώτη 10άδα του κόσμου είναι λίγο αγχωτικό καθώς πολλά ταλαντούχα κορίτσια βγαίνουν συνεχώς από το άθλημα.

Αυτό εξάλλου απέδειξε με τον πιο τρανό τρόπο και η Amanda, η οποία έφτασε μέχρι τον τελικό και της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».