Σκουός – El Gouna International: Ο Ramy Ashour νικητής στον «εμφύλιο»

Το El Gouna International συγκέντρωσε για μία ακόμη χρονιά όλα τα μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου squash, ενώ μας επιφύλασσε ένα εξαιρετικό τελικό. Εκπλήξεις δεν υπήρχαν και οι τέσσερις πρώτοι της παγκόσμιας κατάταξης βρέθηκαν στα ημιτελικά. Εκεί ο Mohamed Elshorbagy (1), πήρε σχεδόν άκοπα το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, μετά τον τραυματισμό του Άγγλου, Nick Matthew(3), ο οποίος υποχρεώθηκε σε εγκατάλειψη κι ενώ βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 1-0 (11/6).

Στον άλλο ημιτελικό ο εξαιρετικός Αιγύπτιος Ramy Ashour (4), αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Γάλλο Gregory Gaultier (2) με 11/7, τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-1 επικρατώντας και στα τρία σε με 11/9.

Στον τελικό οι δύο Αιγύτπιοι απέδωσαν εξαιρετικό squash. Ο Ashour μπήκε εκρηκτικά στην αναμέτρηση κερδίζοντας τα πρώτα δύο σετ με 11/9, 11/6 βρισκόμενος μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου.

Όμως ο Elshorbagy απέδειξε για πιο λόγο βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς αρχικά μείωσε επικρατώντας στο τρίτο σετ με 11/4, ενώ αμέσως μετά κατάφερε να ισοφαρίσει κερδίζοντας με 12/10. Στο πέμπτο σετ έσπασαν καρδιές με τον Ashour τελικά να φτάνει στη νίκη με 12/10 κατακτώντας τον τίτλο.

Το επόμενο ραντεβού για τους καλύτερους παίκτες του κόσμου είναι στη Δανία, όπου ξεκινάει σήμερα το Grasshoper Cup 2015.