Σκουός – Εκτός παγκοσμίου πρωταθλήματος και η Αγγλία

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα εθνικών ομάδων (ανδρών) βρίσκεται στον αέρα. Κι αυτό γιατί και η Αγγλία πριν από λίγες ώρες απέσυρε τη συμμετοχή της από τη διοργάνωση για λόγους ασφαλείας κι έγινε παράλληλα η έκτη χώρα που αποχωρεί από το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με γνώμονα το πρόσφατο κύμα τρομοκρατικών δραστηριοτήτων σε ολόκληρο τον πλανήτη με αποτέλεσμα το ταξίδι στην Αίγυπτο να θεωρείται από τους Άγγλους αρκετά επικίνδυνο.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη από τον Nick Matthew και τους παίκτες του, όπως δήλωσε και ο αρχηγός της εθνικής ομάδας «Είμαστε απογοητευμένοι που δεν θα συμμετάσχουμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις η οποία μας έχει προσφέρει εκπληκτικές στιγμές με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τροπαίου πριν από δύο χρόνια».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του αγγλικού Σκουός, Keith Worth πρόσθεσε για το θέμα: «Μετά από πολλές συζητήσεις και συσκέψεις με ανεξάρτητους συμβούλους ασφάλειας καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το ταξίδι στην Αίγυπτο είναι αρκετά επικίνδυνο.

Τις τελευταίες εβδομάδες είχα συνεχείς συνομιλίες με τους παίκτες, αλλά και με τους προπονητές και είμαστε όλοι απογοητευμένοι για την αποχώρησή μας, όμως θεωρώ ότι η ασφάλεια των παικτών και της αποστολής είναι πάνω απ’ όλα».

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα εθνικών ομάδων (ανδρών) θα διεξαχθεί στο Κάιρο στο διάστημα 12-18 Δεκεμβρίου με τις 23 ομάδες να μειώνονται σε 17 μετά την αποχώρηση των «6».