Σκουός – «Είναι κρίμα που το σκουός δεν είναι ολυμπιακό άθλημα»

Δεδομένου ότι το σκουός δεν κατάφερε να εισχωρήσει στα αθλήματα επίδειξης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, με την αγωνιστική αναρρίχηση και το σκέιτμπορντ να παίρνουν τις ευκαιρίες τους, ο 16χρονος Αυστραλός ανησυχεί για το γεγονός ότι το σκουός μένει εκτός ολυμπιακού προγράμματος.

«Είναι κρίμα που επέλεξαν την αγωνιστική αναρρίχηση και το σκέιντμπορντ. Νομίζω ότι το σκουός είναι ένα πολύ επιδέξιο άθλημα και πιστεύω ότι είναι περισσότερο ολυμπιακό από τα παραπάνω δύο. Για παράδειγμα είναι παρόμοιο με το τένις, το οποίο είναι ήδη ολυμπιακό άθλημα», τόνισε ο 16χρονος.

0 Nutall ασχολείται με το σκουός από την ηλικία των 10 ετών και βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης της κατηγορίας των juniors. To όνειρό του είναι να παίξει σκουός στις ΗΠΑ έτσι ώστε να μπορέσει να συνδυάσει σκουός και κολέγιο.

«Το κολέγιο στις ΗΠΑ είναι εξαιρετικό και μαζεύω πολλές εμπειρίες για το σκουός. Όπως κι εγώ έτσι και πολλά παιδιά ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα. Ωστόσο, με τι κίνητρο να συνεχίσουν αν το άθλημα που αγαπούν και ασχολούνται καθημερινά δεν είναι μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων; Χωρίς το ολυμπιακό όνειρο είναι πολύ δύσκολο».