Σκοποβολή – YOG 2014: Άγγιξε το μετάλλιο η Κορακάκη!

Nanjing, ΚΙΝΑ–  Η Άννα Κορακάκη στέκεται άτυχη. Πραγματικά άτυχη. Το ξεκίνημά της στα προκριματικά στο αεροβόλο πιστόλι, είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό! Με βολές 93, 97, 95, 95 και σύνολο 380 θα πάρει τη δεύτερη θέση. Οι βλέψεις για ένα ολυμπιακό μετάλλιο είναι μεγάλες!

Λίγο πιο πάνω από την Κορακάκη ήταν η σκοπεύτρια από τη Σιγκαπούρη, Xiu Yi Teh με σύνολο 382, ενώ τρίτη ήταν η Αιγύπτια Afaf Elhodhod, η οποία είχε το ίδιο σύνολο με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Τελικός. Πρώτη που θα αποχωρήσει είναι η Ουκρανή Polina Koniareva έχοντας σύνολο 77.1. Αμέσως μετά, η πολύ καλή στον προκριματικό Teh, θα μείνει εκτός τελικού με σύνολο 96.2. Η Teh ήταν η μοναδική αθλήτρια η οποία είχε ρίξει περισσότερο από την Κορακάκη στον προκριματικό.

Εκτός τελικού θα βρεθεί και η Ινδή Singh Yashaswini, μετά από τέσσερα σετ βολών με σύνολο 117.6, ενώ λίγο αργότερα τον ιδιο δρόμο θα ακολουθήσει και η Αιγύπτια Afaf Elhodhod έχοντας συνολική επίδοση 137.4.

Agata Nowak (Πολωνία), Margarita Lomova (Ρωσία) Minjung Kim (Κορέα) και Άννα Κορακάκη παραμένουν για να παλέψουν για τα μετάλλια. Η Κορακάκη ρίχνει καλά από την αρχή του τελικού.

Το πρώτο σετ βολών τη βρίσκει στη δεύτερη θέση με σύνολο 30.8. Στο δεύτερο σετ θα έχει κατά σειρά 9.5, 9.3, 9.3, και σύνολο 58.9. Αυτό το σετ ίσως κόστισε στην Ελληνίδα η οποία ήταν εξαιρετικά άτυχη. Θα βρει γεμάτο στόχο από το τέταρτο σετ και μετά, όμως θα χάσει την είσοδο στην τριάδα για μόλις 0.3 βαθμούς και θα μείνει εκτός μεταλλίων.

Ήταν μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για την φορμαρισμένη Κορακάκη, η οποία ξεκίνησε ήδη να κάνει τα σχέδιά της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Ισπανία.

«Η Άννα έριξε πολύ καλά και στον προκριματικό και στον τελικό, απλά ήταν άτυχη και έχασε στις λεπτομέρειες το μετάλλιο», δήλωσε στο otherportsnews.gr η ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Παπαδάκη. «Γενικά δεν είχε άσχημη βολή πχ. στο 8 ή στο 7. Είχε μακρινά 9άρια και όχι τόσο κεντρικά 10άρια. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να μπει στα μετάλλια. Φανταστείτε ότι στο ευρωπαϊκό είχε κάνει 200 στον τελικό κι εδώ η αθλήτρια από την Πολωνία είχε 196! Πλέον έχουμε το παγκόσμιο μπροστά μας και πρέπει πλέον να συγκεντρωθούμε σε αυτό».

Η Κορακάκη θα ολοκληρώσει τις προσπάθειές της με σύνολο 156.5, ενώ το χρυσό μετάλλιο θα κατακτήσει η Πολωνή Agata Nowak με σύνολο 196.9, ενώ θα ακολουθήσουν οι Lomova (194.4) και Kim (175.4).