Σκοποβολή – ISSF WCFinal 2016: Χρυσό μετάλλιο για την Kim Rhode

Με τα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου να μεταφέρονται από την Μπολόνια στη Ρώμη για τους αγώνες του πήλινου στόχου, η τελευταία διοργάνωση της σεζόν συνεχίστηκε με τα τελικά του skeet γυναικών. Η μεγάλη έκπληξη, στον συναρπαστικό αγώνα, σημειώθηκε στα προκριματικά με την κάτοχο του τίτλου Amber Hill να μένει εκτός ημιτελικών με επίδοση 68/75, καταλαμβάνοντας την 9η θέση. Αμέσως πιο κάτω βρέθηκε η Κύπρια Παναγιώτα Ανδρέου, η οποία έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια ολοκληρώνοντας τις βολές της με το ίδιο σκορ. Αντίθετα η Ιταλίδα και «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο (2008) Chiara Caneiro πέρασε ως πρώτη στα ημιτελικά με 71/75, μαζί με την Αμερικανή Kimberly Rhode η οποία είχε την ίδια επίδοση.

Την πρόκριση στην 6αδα του ημιτελικού πήρε και η έτερη εκπρόσωπος της Κύπρου η Άντρη Ελευθερίου. Η «ασημένια» στην πρώτη σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου στη Λευκωσία, ήταν εξαιρετική παίρνοντας την πρόκριση με 70/75. Στη συνέχεια η Κύπρια πρωταθλήτρια με επίδοση 12/16 έμεινε εκτός διεκδίκησης μεταλλίων καταλαμβάνοντας την 6η θέση. Για τις επόμενες πέντε θέσεις έγινε συναρπαστική μάχη με τις Rhode, Wei και Jiewchaloemmit να ισοβαθμούν με 14/16. Κερδισμένες από τη διαδικασία του Shoot-off βγήκαν οι Rhode και Wei οι οποίες πήραν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

Στο Shoot-off κρίθηκε η πρόκριση και για τον μικρό τελικό με τις Jiewchaloemmit και Bacosi να διεκδικούν το χάλκινο μετάλλιο. Στον μεγάλο τελικό νικήτρια αναδείχθηκε η εξαιρετική Rhode η οποία είχε το απόλυτο (16/16), με την Wei να χάνει τον έβδομο στόχο και με 15/16 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Jiewchaloemmit η οποία έχασε μόνο έναν στόχο ολοκληρώνοντας την προσπάθειά της με 15/16, με την Diana Bacosi να χάνει έναν στόχο περισσότερο κατακτώντας την 4η θέση με 14/16.

Αποτελέσματα
Skeet Γυναικών
1. Kimberly Rhode (ΗΠΑ) 2. Meng Wei (Κίνα) 3. Sutiya Jiewchaloemmit (Ταϊλάνδη) 4. Diana Bacosi (Ιταλία) 5. Chiara Cainero (Ιταλία) 6. Άντρη Ελευθερίου (Κύπρος) 7. Amber Hill (Μ.Βρετανία) 8. Min Lu (Κίνα) 9. Amber Hill (Μ.Βρετανία) 10. Παναγιώτα Ανδρέου (Κύπρος) 11. Monika Jacob (ΗΠΑ)

12. Simona Scocchetti (Ιταλία)