Σκοποβολή – ISSF WCFinal 2016: Στο Shoot-off κρίθηκε το χρυσό μετάλλιο στο Trap γυναικών

Αν τόσο οι καιρικές συνθήκες, όσο και ο φωτισμός δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στις σκοπεύτριες, η Νεοζηλανδή κατάφερε να σημειώσει την καλύτερη επίδοση στον ημιτελικό με 13/15 εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στον τελικό. Μαζί της πέρασε και η σκοπεύτρια από το Σαν Μαρίνο, Alessandra Perilli με 12/15. Τη συμμετοχή της στον τελικό για τη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου είχε εξασφαλίσει και η Ray Bassil από τον Λίβανο, ενώ το δεύτερο εισιτήριο κρίθηκε στο Shoot-off μεταξύ της Αμερικανής Corey Cogdell και την Αυστραλής Catherine Skinner με την πρώτη να παίρνει την πρόκριση με 10+1 στόχους. Η μεγάλη έκπληξη ήταν το γεγονός ότι εκτός ημιτελικών έμεινε η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Lonato (2015), Fatima Galvez η οποία κατέκτησε τελικά την 7η θέση.

Στον τελικό γα το χρυσό μετάλλιο, η Perilli ξεκίνησε καλύτερα με 2/3 την ίδια ώρα που η Rooney έχανε δύο στόχους. Οι δυνατοί άνεμοι ήταν ένα στοιχείο το οποίο δυσκόλευε τις δύο φιναλίστ και ιδιαίτερα την Perilli η οποία από εκεί και πέρα έχασε άλλους τέσσερις στόχους φτάνοντας 5/9, με την Rooyney σε εκείνο το σημείο να έχει 7/9. Η Νεοζηλανδή ολοκλήρωσε τις 12 προσπάθειες έχοντας πετύχει 8 στόχους, ενώ η σκοπεύτρια από το Σαν Μαρίνο είχε 7. Στο τελευταίο σετ η Rooney θα χάσει δύο στόχους συμπληρώνοντας τις προσπάθειές της με 9/15, την ίδια ακριβώς επίδοση με την Perilli η οποία έχασε μόνο έναν στόχο στο τελευταίο σετ. Ο τελικός οδηγήθηκε στο Shoot-off με την Rooney να αναδεικνύεται νικήτρια (10-9) με την Perilli να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο. Πιο ξεκάθαρα ήταν τα πράγματα για το χάλκινο μετάλλιο με την Cogdell να κατακτά την 3η θέση στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου έχοντας 12/15 έναντι 10/15 της Ray Bassil που κατέλαβε την 4η θέση.
Αποτελέσματα
1. Natalie Rooney (Ν.Ζηλανδία) 2. Alessandra Perilli (Σαν Μαρίνο) 3. Corey Cogdell (ΗΠΑ) 4. Ray Bassil (Λίβανος) 5. Catherine Skinner (Αυστραλία) 6. Alessia Iezzi (Ιταλία) 7. Fatima Galvez (Ισπανία) 8. Satu Makela-Nummela (Φινλανδία) 9. Sonja Scheibl (Γερμανία)

10. Elizabeth Emma Cox (Αυστραλία)