Σκοποβολή – ISSF WCFinal 2016: Νικητής και στην Μπολόνια ο Reitz

Καλύτερο ξεκίνημα στον τελικό έκανε ο Ricardo Mazzetti, με τον Ιταλό να είναι απόλυτα εύστοχος στο πρώτο σετ βολών. Ο Γερμανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης και νικητής της προτελευταίας σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου στο Μπακού, Cristian Reitz απάντησε στο τελευταίο σετ βολών του πρώτου σκέλους κάνοντας το απόλυτο παίρνοντας το προβάδισμα. Ο πρώτος που αποχώρησε ήταν ο Ισπανός Jorge Llames (11), ενώ στη συνέχεια έμειναν εκτός τελικού ο Mazzetti (17) και ο Κινέζος Fusheng Zhang (22).

Ο αποκλεισμός του Κινέζου ήταν μια έκπληξη καθώς ο 23χρονος είχε κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια στις συνολικά τέσσερις σειρές της διοργάνωσης, ενώ είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στο Μπακού. Η μάχη για τους άλλους τρεις που είχαν απομείνει ήταν μεγάλη με τον Reitz να βρίσκεται στην κορυφή (29), ενώ Li και Alexei Klimov ακολουθούσαν με 27 και 26 αντίστοιχα. Ωστόσο τα τελευταία δύο εξαιρετικά σετ βολών του Reitz χάρισαν το χρυσό μετάλλιο στον Γερμανό με 34 βαθμούς, αφήνοντας πίσω του τον Κινέζο Li (31), ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον τρεις φορές κάτοχος του παγκοσμίου κυπέλλου, Klimov (26).
Αποτελέσματα Πιστόλι Ταχείας Βολής (25μ.)1. Christian Reitz (Γερμανία) 34 2. Yuehong Li (Κίνα) 31 3. Alexei Klimov (Ρωσία) 26 4. Fusheng Zhang (Κίνα) 22 5. Riccardo Mazzetti (Ιταλία) 17

6. Jorge Llames (Ισπανία) 11