Σκοποβολή – ISSF WCFinal 2016: Έκανε την έκπληξη ο Willett

Ο 20χρονος, νικητής στην δεύτερη σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου (Ρίο), βρέθηκε στον τελικό του Double trap απέναντι στον Αμερικάνο Jeffrey Holguin. O αγώνα ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικός με τους δύο σκοπευτές να έχουν χάσει από δύο στόχους μέχρι την τελευταία τους προσπάθεια. Ο Willett ωστόσο είχε το απόλυτο 3/3 και με σύνολο 28/30 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο την ίδια ώρα που ο Holguin ολοκλήρωνε τις προσπάθειές του με 27/30 παίρνοντας το ασημένιο μετάλλιο.

Στο μικρό τελικό νικητής αναδείχθηκε ο Μαλτέζος William Chetcuti με 29/30 προσπάθειες, με τον Γερμανό Andreas Loew να καταλαμβάνει την 4η θέση με 24/30. Εκτός μεταλλίων βρέθηκε ο Steven Scott, ο οποίος δεν μπόρεσε να προκριθεί στην 4άδα χάνοντας στο Shoot-off, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη Fehaid Aldeehani. Η απογοήτευση από τη μεριά των Ιταλών ήταν ο «ασημένιος» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, Marco Innocenti, ο οποίος έμεινε εκτός ημιτελικών.
Αποτελέσματα
1. James Willett (Αυστραλία) 2. Jeffrey Holguin (ΗΠΑ) 3. William Chetcuti (Μάλτα) 4. Andreas Loew (Γερμανία) 5. Steven Scott (Μ.Βρετανία) 6. Fehaid Aldeehani (Κουβέιτ) 7. Qiang Pan (Κίνα) 8. Vasily Mosin (Ρωσία) 9. Junjie Mo (Κίνα) 10. Marco Innocenti (Ιταλία)

11. Alessandro Chianese (Ιταλία)