Σκοποβολή – EG Baku 2015: «Μίλησε» η εμπειρία στο αεροβόλο πιστόλι (10μ)

Ένα βάθρο γεμάτο από Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα βάθρο γεμάτο εμπειρία. Κάπως έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα στο σκοπευτήριο του Baku με την Zorana Arunovic να πραγματοποιεί μια εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Στον προκριματικό η φιλόλογος από τη Σερβία κατέλαβε την 4η θέση χωρίς 10άρι, αλλά με μια αρκετά καλή επίδοση (388), που της έδωσε την πρόκριση για τον τελικό.

Εκεί, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2010, είχε την καλύτερη επίδοση και με 199.5 ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο της 5ης ημέρας των Αγώνων.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ισπανίδα Sonia Franquet. Η 34χρονη, η οποία έχει συμμετάσχει σε δύο Ολυμπιάδες προκρίθηκε στον τελικό με την 6η καλύτερη επίδοση (386), όμως στον τελικό κατάφερε να βρει ρυθμό 196.3 βαθμούς να πάρει το ασημένιο μετάλλιο.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Viktoria Chaika (Λευκορωσία) μένοντας με 177.4. Η έτερη 34χρονη, η οποία έχει συμμετάσχει τέσσερις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν ιδιαίτερα σταθερή τόσο στον προκριματικό, όσο και στον τελικό. Στον προκριματικό ήρθε στην 2η θέση με 388 βαθμούς, ενώ στον τελικό είχε επίσης μια πολύ καλή παρουσία ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Εκτός μεταλλίων έμεινε η «χρυσή» ολυμπιονίκης της Αθήνας η Ουκρανή Olena Kostevych ολοκληρώνοντας την προσπάθειά της με 157.9 βαθμούς, ενώ η Ρωσίδα Olena Kousnetsova, η οποία πέρας ως πρώτη στον τελικό, δεν κατάφερε να διατρηθεί στις πρώτες θέσεις και μετά τον τελικό, υποχωρώντας στην 6η θέση. Την 8αδα του τελικού συμπλήρωσε η Heide Gerber Diethlem (Ελβετία) και η Sylvia Steiner (Αυστρία).

Από ελληνικής πλευράς στον αγώνα συμμετείχε η πρωταθλήτρια Ευρώπης και «χάλκινη» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, Άννα Κορακάκη. Η 19χρονη και μια από τις σπουδαιότερες μορφές στο άθλημα, δεν κατάφερε να μπει στον τελικό έχοντας βολές 378 βαθμών κατέλαβε την 19η θέση.