Σκοποβολή – Στη Μόσχα με ελπίδες για διάκριση, αλλά και για πρόκριση…

Το ταξίδι της Εθνική ομάδας ξεκινάει τα ξημερώματα της Τετάρτης με προορισμό τη Μόσχα, όπου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αεροβόλων όπλων. Η ελληνική αποστολή αποτελείται από δύο σκοπευτές και τέσσερις σκοπεύτριες. Ο λόγος για τις Άννα Κορακάκη (αεροβόλο πιστόλι), Δήμητρα Παπακανέλλου (αεροβόλο πιστόλι), Σοφία Θεοδώρου (αεροβόλο τυφέκιο), Ιωάννα Παναγιώτου (αεροβόλο πιστόλι) και τους Κωνσταντίνο Μαλγαρινό (αεροβόλο πιστόλι) και Γιώργο Γαμπιεράκη (αεροβόλο πιστόλι).

Στην πολύ σημαντική διοργάνωση θα συμμετάσχουν 576 αθλητές και αθλήτριες από 45 χώρες, οι οποίοι θα αναμετρηθούν στο πανέμορφο Olimpiyskiy Sports Compex από τις 26 Φεβρουαρίου μέχρι τις 6 Μαρτίου.

Παράλληλα, με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεξαχθούν και τα προκριματικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων τον ερχόμενο Αύγουστο, τα οποία έχουν πολύ μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον με τις συμμετοχές των Άννα Κορακάκη και Ιωάννα Παναγιώτου.

«Σίγουρα το επίπεδο είναι πολύ υψηλό», δήλωσε λίγο πριν την αναχώρηση της  αποστολής, στο othersportsnews.gr  η ομοσπονδιακή προπονήτρια (αεροβόλο πιστόλι), Μαρία Παπαδάκη.

«Στη συγκεκριμένη διοργάνωση υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνάμεις όπως οι Γερμανία, Σερβία, Ιταλία, Γαλλία, Ουκρανία κ.α., ωστόσο πιστεύω ότι αν οι σκοπευτές μας ρίξουν όπως ρίχνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν όλα θα πάνε πολύ καλά.

Έχουμε μία πολύ καλή και δυνατή ομάδα με υψηλά νούμερα και μία πολύ καλή προετοιμασία και πάμε στη Μόσχα με πολύ καλές προϋποθέσεις. Σίγουρα ο στόχος είναι ο τελικός, αλλά και η πρόκριση των δύο κοριτσιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο για την Ιωάννα Παναγιώτου, όσο και για τον Γιώργο Γαμπιεράκη αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Την αποστολή συνοδεύουν οι ομοσπονδιακές προπονήτριες Μαρία Παπαδάκη (αεροβόλο πιστόλι) και Ελένη Φωκά (αεροβόλο τυφέκιο).