Σκοποβολή – Προκρίθηκε στην Ολυμπιάδα Νέων η Κορακάκη!

ΜΟΣΧΑ–  Η Άννα Κορακάκη στάθηκε σε απόσταση 10μ. από τον στόχο, σημάδεψε στη Μόσχα και η σφαίρα της «σφηνώθηκε» στην…Κίνα! Όχι, δεν αστόχησε! Η Ελληνίδα σκοπεύτρια ήξερε που ακριβώς να στοχεύσει και το έκανε αυτό που ήθελε τόσο πολύ. Να πάρει το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα Νέων που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στην Κίνα.

Το εισιτήριο θα ερχόταν μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σταθερού στόχου αεροβόλων όπλων στη Μόσχα. Η πρωταθλήτρια στο αεροβόλο πιστόλι πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση τόσο στα προκριματικά, όσο και στον τελικό κατακτώντας την έκτη θέση με σύνολο 113.7 βαθμούς.

Στον προκριματικό η Κορακάκη είχε διαδοχικά 93, 94, 93, 96 στις τέσσερις προσπάθειες που επιχείρησε και με σύνολο 376 κατάφερε να περάσει στον τελικό της διοργάνωσης.

Η Ελληνίδα σκοπεύτρια ισοβάθμησε μαζί με τις Marharyta Ramanchuk (Λευκορωσία), Tereza Pribanova (Τσεχία) και Agate Rasmane (Λετονία), για να πάρει τελικά την όγδοη θέση.

Στον τελικό (σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς όλα ξεκινούν από την αρχή), η Κορακάκη ήταν και πάλι εντυπωσιακή σημειώνοντας 29.4, 58.4, 77.5, 95.8 στα τέσσερα σετ των βολών της και με σύνολο 113.7 βαθμούς κατέκτησε την 6η θέση «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα!

Την πρώτη θέση πήρε η Ρωσίδα Margarita Lomova με σύνολο 199.3, με την Polina Konarieva να ακολουθεί με 199.1. Στην τρίτη θέση βρέθηκε μία ακόμη Ρωσίδα, η Vitaliana Batsarashkina, η οποία συγκέντρωσε 176.2 βαθμούς, στην τέταρτη ήταν η Agate Rasmane (Λετονία) με 154.4, ενώ στην πέμπτη βρέθηκε η Tereza Pribanova (Τσεχία) με 134.7 βαθμούς.

Την οκτάδα του τελικού συμπλήρωσαν οι Lidia Nencheva (Βουλγαρία) με 93.6 βαθμούς και Marfaryta Ramanchuk (Λευκορωσία) με 74.9 βαθμούς. Μεγάλη προσπάθεια κατέβαλε και η δεύτερη Ελληνίδα εκπρόσωπος, Ιωάννα Παναγιώτου.

Η Παναγιώτου είχε 84, 88, 85, 93 στις τέσσερις προσπάθειές της και με 350 βαθμούς έμεινε εκτός τελικού καταλαμβάνοντας την 36η θέση.