Σκοποβολή – Αποσύρθηκε ο Faulds

Ο 37χρονος έκανε το ολυμπιακό του ντεμπούτο στην Atlanta το 1996 σε ηλικία 19 ετών και από την πέμπτη θέση στις ΗΠΑ βρέθηκε στην πρώτη στο Sydney. Κατά τη διάρκεια εκείνης της διοργάνωσης ο Faulds πέτυχε ολυμπιακό ρεκόρ στον προκριματικό γύρο και στη συνέχεια έγινε ο πρώτος Βρετανός «χρυσός» ολυμπιονίκης στην σκοποβολή μετά από 12 χρόνια.

Ο σκοπευτής από το Surrey, που είχε αδύναμο αριστερό μάτι ως παιδί, εκπροσώπησε τη βρετανική ομάδα σε 61 διοργανώσεις και εμφανίστηκε σε άλλες τρεις ολυμπιακές διοργανώσεις, το 2004, το 2008 και το 2012, φτάνοντας συνολικά σε τρεις τελικούς.

Ο ίδιος αγωνίστηκε σε 12 παγκόσμια πρωταθλήματα κερδίζοντας δύο φορές το χάλκινο μετάλλιο όπως επίσης και σε δέκα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπου μετρά ένα χρυσό, τρία αργυρά και ένα χάλκινο.

Ο Faulds, ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το γιλέκο της Μεγάλης Βρετανίας σε ηλικία 13 ετών θα συγκεντρωθεί πλέον σε άλλους τομείς όπως το Owls Lodge Shooting School το οποίο άνοιξε το 2010 με τη σύζυγό του και επίσης αθλήτρια της σκοποβολής Tanya.

«Όλα αυτά τα χρόνια έλεγα, αυτό είναι, όχι άλλο διπλό trap, αλλά έχω πολλές άλλες υποχρεώσεις τώρα στη ζωή μου με την οικογένεια και τις επιχειρήσεις», είπε. «Θα ήθελα να αξιοποιήσω την ευκαιρία και να ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν να φτάσω στην κορυφή του αθλήματός μου όλα αυτά τα χρόνια και εύχομαι σε εκείνους που θα αγωνιστούν με τα χρώματα της Μεγάλης Βρετανίας ό,τι το καλύτερο στο μέλλον. Απόλαυσα να αγωνίζομαι μαζί με την Tanya στην σκοποβολή, βλέποντάς την να έχει επιτυχίες και τώρα ο γιός μας, Charlie, κάνει τα πρώτα του βήματα στο άθλημα και ίσως να συνεχίσει την παράδοση στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε μερικά χρόνια».